2a divisió FEF

Igualtat màxima

Copa Catalunya. La meitat de les eliminatòries del dia es van resoldre en els penals i només el Cornellà es va imposar per més d'un gol. L'Europa, vigent campió, va eliminar l'Espanyol B

La igualtat va ser la protagonista de les eliminatòries a partit únic d'ahir de la primera ronda de la copa Catalunya, ja que quatre es van haver de resoldre en els llançaments de penal i només el Cornellà, que va derrotar el Santfeliuenc, va vèncer per més d'un gol. Després que divendres el Vilafranca aconseguís l'accés a la segona ronda en eliminar el Nàstic, ahir es van classificar, a més del Cornellà, l'Europa, vigent campió, el Palamós, el Júpiter, el Sant Andreu, el Figueres, el Lleida i l'Olot.

L'Europa va derrotar per la mínima l'Espanyol B, l'únic equip de segona B que no va guanyar ahir, en un dels tres derbis barcelonins del dia. El Nou Sardenya va presenciar un partit entretingut i intens, de domini altern, i en què el gol de Cano en els primers minuts de la segona meitat, en una falta servida per Fran Bea, va ser decisiu. El filial blanc-i-blau va buscar la remuntada i va tenir alguna oportunitat, però l'Europa va controlar bé el partit fins al final. A la Verneda, el Júpiter i el Martinenc van empatar un partit en què els gols van arribar en els primers minuts. Els penals van haver de decidir el guanyador, que va ser el Júpiter. En el tercer derbi barceloní, el Sant Andreu es va imposar a Nou Barris a la Muntanyesa gràcies a un bon inici de partit, ja que Melo, en el segon minut, i Hugo ja van posar el 0-2 abans de la primera mitja hora. La Muntanyesa va reaccionar, però només va fer un gol.

A més del duel entre el Júpiter i el Martinenc, es van resoldre en els penals el partit entre el Masnou i el Palamós, que havia acabat sense gols; el derbi de l'Alt Empordà entre el Peralada i el Figueres, que també va tenir un empat a zero al final dels 90 minuts, i el duel entre l'Ascó i el Lleida. L'equip blau es va avançar en el minut 71 i els verds no van trigar a empatar. Després, el Lleida va tenir més encert en els llançaments de penal, igual que el Figueres i el Palamós. També hi va haver final incert en el Manlleu-Olot, resolt gràcies al gol de Marcel Serramitja en el temps afegit.

El Cornellà va ser l'equip que va passar a la segona eliminatòria amb un resultat més clar. Això sí, no va poder sentenciar el duel contra el Santfeliuenc fins al tram final del partit. En el minut 38 dominava 0-2, els locals van fer el seu gol abans del descans i Enric Gallego va fer el tercer dels verds en el minut 71.

Avui, quatre més

La primera eliminatòria de la copa Catalunya absoluta es tancarà avui amb quatre partits. A les 19 h, a la Bòbila es jugarà un clàssic del Baix Llobregat, entre el Gavà i el Castelldefels, que aquest any no es veuran les cares en la lliga a causa del descens dels grocs el curs passat a primera catalana. A la mateixa hora, el Terrassa rebrà el Rubí i el Cerdanyola jugarà a casa contra el Badalona, que intentarà fer valer la categoria que separa els dos equips. L'últim enfrontament del dia, a les 8, també serà entre un equip de tercera i un de segona B: el Prat-l'Hospitalet.