3a divisió FEF

Tota una vida d'escapulat

3a divisió. Guillem Josa, que enguany formarà part de la primera plantilla del conjunt gracienc, només ha vestit la samarreta de l'Europa en tota la seva trajectòria futbolística

Quinze anys vestint la mateixa samarreta. Aviat és dit, però són molts anys, i més si encara no has fet 20 anys. Aquest és el cas de Guillem Josa (Barcelona, 31/10/1995), que tota la vida ha portat la samarreta del Club Esportiu Europa.

Josa va entrar a l'Europa, el club del seu barri, amb cinc anys a l'escola de futbol i, després de passar per totes les categories del futbol de base, enguany li arriba l'oportunitat de formar part de la primera plantilla amb Albert Poch.

“No m'ha agafat del tot de sorpresa perquè ja era una cosa que havia parlat amb l'Albert [Poch], però sí, ho vaig rebre com una molt bona notícia”, explica Josa, a qui arriba l'oportunitat dos anys després de debutar amb el primer equip en un partit de copa Catalunya contra el Castelldefels l'agost del 2013. I és que després de passar tota la temporada passada a cavall del filial i del primer equip –durant la setmana s'entrenava majoritàriament sota les ordres de Pedro Dólera, tot i que no va gaudir de gaires oportunitats a tercera–, el migcampista ja tenia ganes de fer el salt. “L'any a tercera catalana amb el filial m'ha servit per fer-me un home; em sento preparat”, confessa aquest estudiant d'un cicle superior d'esports que no té por dels reptes: “En l'apartat individual m'agradaria jugar el màxim de minuts possible; en el col·lectiu, jugar la promoció d'ascens i intentar pujar a segona B.”

“Treballador, tècnic i amb bona sortida de pilota”, així es defineix el futbolista, unes qualitats a les quals el seu entrenador, Albert Poch, n'afegeix una altra: “És un jugador molt intel·ligent i això em permet utilitzar-lo tant de migcampista com de central.”

Però en quinze anys, un no es planteja canviar d'aires en cap moment? “Mai m'he plantejat marxar; he tingut algunes ofertes per sortir, però sempre considerava que no milloraven el que tenia aquí, on he estat sempre molt a gust”, conclou Josa, que ara haurà de fer el pas més difícil i important de tots: consolidar-se en el primer equip.

LA FRASE

Mai m'he plantejat marxar; he tingut algunes ofertes però sempre hi he estat molt a gust, al club
Guillem Josa
JUGADOR DE L'EUROPA

TOTA LA VIDA

Josa, que farà 20 anys a l'octubre, fa quinze anys que vesteix els colors escapulats

EL DEBUT

El centrecampista va debutar amb disset anys en un partit de copa Catalunya, el 2013

Josu Rodríguez, el primer cas

Tot i que excepcional i destacable, el de Guillem Josa no és l'únic cas en la història recent del club de la Vila de Gràcia. Josu Rodríguez, actualment jugador del Júpiter, també va debutar amb el primer equip havent començat al club gracienc a l'escola de futbol i havent passat per totes les categories del futbol de base escapulat. Josu, que va debutar al primer equip amb José Ángel Valero amb dinou anys i quan encara era juvenil, va formar part del primer equip en el seu primer curs com a amateur. Tot i això, amb Pedro Dólera aleshores ja com a tècnic gracienc, l'extrem no va gaudir de gaires oportunitats i va decidir posar fi a tota una vida d'escapulat. Aleshores va marxar cedit al Masnou, i després va jugar al Vilafranca, el Sant Andreu, el Cerdanyola i ara al Júpiter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)