2a divisió FEF

2a divisió B

Badalona

Un somni a 10.000 km

Facundo Ponzio va marcar diumenge el seu primer gol amb la samarreta del Badalona, diana que va valdre el triomf

L'ariet argentí va arribar el curs passat cedit per l'Instituto Central, però per problemes burocràtics va estar cinc mesos sense jugar i enguany espera fer eclosió

“El futbolaquí es viu molt diferent, hi ha menys pressió que a l'Argentina”, afirma

Diumenge passat, quan passaven vuit minuts de dos quarts de nou del vespre, el futbol va oferir una d'aquelles dosis de justícia que es donen de tant en tant. El davanter argentí Facundo Ponzio va caçar un refús i va marcar el gol de la victòria del Badalona al camp de l'Olímpic de Xàtiva. Tot un any de patiment premiat amb una recompensa efímera, però que espera repetir sovint aquesta temporada. El curs tot just acaba de començar.

L'atacant, nascut fa 19 anys a Còrdova, va saltar al camp en el 76' i, set minuts després, ja va sucar. El seu primer gol amb el club escapulat, amb el qual va fitxar l'agost de l'any passat. Ponzio, però, no va poder jugar fins al febrer, ja que va tenir més problemes burocràtics dels previstos i va estar cinc mesos sense fitxa. Després, amb les dinàmiques ja establertes, li va costar molt entrar a l'equip, i només va ser titular un cop, en la penúltima jornada contra l'Eldenc.

“Estic molt content amb el gol, vaig tenir la fortuna de posar-hi el colofó, però va ser una recompensa al desgast de tot l'equip”, explica amb humilitat el davanter, que espera aquest curs prendre's la revenja de l'anterior, en què tot i els moments durs sempre va perseverar. “Va ser un any molt difícil, però no se'm va passar pel cap tornar a l'Argentina, tinc clar que vull complir els meus somnis d'arribar a ser un futbolista professional aquí”, explica Ponzio, que s'emmiralla en Martín Palermo, “perquè sempre va perseverar en el seu treball i va assolir tots els objectius que es va marcar”.

L'aparador de Montigalà

Ponzio va arribar a Badalona en l'últim moment del mercat d'estiu de l'any passat, avalat per la seva trajectòria en les categories inferiors de l'Instituto Central de Còrdova, de la segona divisió argentina. El futbolista, que encara està cedit pel club blanc-i-vermell, va decidir fer el salt a Europa de forma precoç, amb 18 anys. “Instituto no té una bona situació econòmica i, amb la gent que em porta, vam pensar que la millor manera de progressar era creuar l'Atlàntic i buscar noves oportunitats aquí, ja que la segona B és un bon aparador”, explica Ponzio, que ja havia jugat alguns partits amb el primer equip d'Instituto. De fet, un grup d'inversors va veure el seu potencial –ha format part de les preseleccions del combinat argentí sub-15 i sub-17– i fa dos anys va adquirir el 20% dels seus drets per 150.000 dòlars. Ell, això sí, assegura que s'abstrau d'aquestes xifres: “No t'has de sentir pressionat, quan saltes al camp has de gaudir com ho faria un nen petit, aquesta és la clau perquè les coses funcionin. Si no, és que hi ha alguna cosa que estàs fent malament.”

Un dels avantatges de jugar a la segona B és que hi ha poca pressió. “A l'Argentina el futbol és cultural i es viu molt intensament. A Còrdova reuníem entre 25.000 i 30.000 seguidors al camp”, relata Facundo Ponzio, que hi afegeix: “Aquí tot és d'una altra manera i, malgrat que a Badalona tenim una afició fidel, no estem tan pressionats. Això et permet jugar més tranquil.” Aquest curs, amb tot, ha de ser el que ha de permetre a l'ariet fer eclosió, que per això va fer un viatge de 10.000 quilòmetres. “Espero que sigui un gran any, per a mi i per al Badalona”, relata Ponzio, que sobretot troba a faltar la família, els amics i els asados. “Aquí també en faig, però són més aviat barbacoes”, fa broma l'atacant, que en els moments més difícils de la temporada passada es va recolzar en els companys, especialment en Carracedo, amb qui compartia pis i l'uneix una gran amistat.

El perfil
Facundo Agustín Ponzio (Còrdova, Argentina, 14-11-95) va arribar l'estiu passat procedent de l'Instituto Central de Còrdova.
17
anys
tenia Ponzio quan va debutar en la segona categoria argentina (1a B). Va ser contra el Gimnasia la Plata i després va jugar quatre partits més.
32
gols
va fer en la màxima categoria juvenil argentina la temporada 2011/12.
20%
dels drets
del jugador són d'un grup d'inversors que van pagar 150.000 dòlars a l'Instituto Central.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)