Girona

GERARD VALENTÍN

LATERAL DRET DEL NÀSTIC

“Fitxar pel Nàstic va ser un encert”

“M'ha sorprès el ritme dels partits i els camps, tots de grans dimensions”

“Hi tinc amics, serà un partit especial”

Gerard Valentín (Avinyonet de Puigventós, 28 de juliol del 1993) afronta la primera temporada a segona A. Format al Figueres, els dos últims anys de l'etapa juvenil va defensar els colors del Girona. Després d'una aventura pel Sevilla C, l'Olot el va fitxar i, gràcies a les intervencions al lateral dret, el Nàstic va decidir incorporar-lo pagant una compensació econòmica. Només un any després d'aterrar a Tarragona, Valentín ja lluita per consolidar-se a segona A, amb només 22 anys.

El seu equip ha fet un gran any a segona B amb el campionat i l'ascens. Va ser una bona decisió fitxar pel Nàstic?
Sabia que era un pas endavant a la meva carrera. Venia a un gran club i era conscient que lluitaríem per ser a dalt i així va ser. Vam aconseguir un ascens important per a l'entitat i enguany podem gaudir de la segona A. Va ser un encert.
La llàstima per a vostè va ser la lesió que es va fer al febrer?
Era una lesió que ja tenia i era qüestió de partits o esforços que me'l trenqués del tot. Sentia dolor des de feia temps. No va venir en bon moment, però l'equip va seguir en bona línia i va aconseguir el gran objectiu.
De moment, quatre punts de sis possibles. El retorn a segona A, excel·lent, no?
Sí, contents. Ho estem donant tot en cada partit. Estem veient que cada jornada és complicada, però esperem contra el Girona seguir en la bona línia.
I Gerard Valentín, 180 minuts.
A tothom li agrada jugar i sobretot si l'equip està competint molt bé. En aquest aspecte també estic molt content.
L'ha sorprès el nivell de la segona A? Respecte a la segona B canvia molt?
És una mica aviat per extreure conclusions, ja que tot just hem disputat dos partits. Els equips estan acabant la pretemporada i posant-se a punt, però ja es veu que hi ha jugadors de molta qualitat. Més que res el ritme dels partits i els camps, que són de grans dimensions, herba natural, etc.
El Girona és el pròxim rival del Nàstic. Vostè hi va jugar dos anys, allà. És un partit especial?
Sí que és especial. Sóc de Girona i hi vaig estar dos anys, allà. Van ser dos anys espectaculars, i és que els recordo com els millors anys en futbol formatiu. Encara tinc amics que estan a l'actual plantilla del Girona i espero veure'ls al camp.
Segueix l'actualitat del Girona habitualment?
Quan puc els vaig seguint, sobretot el curs passat em vaig enganxar molt amb la lluita per l'ascens a primera a tocar.
Quin partit espera contra el conjunt dirigit per Machín?
Serà un partit disputat i sabem que no serà gens fàcil. El Girona està molt avesat a la categoria, però nosaltres intentarem rendir i competir al màxim per sumar els tres punts davant la nostra afició al Nou Estadi.
Machín aplica al Girona un sistema tàctic poc habitual [3-5-2]. El coneix?
El sistema de Machín ha donat molt bons resultats al Girona. El vaig veure l'any passat, però no aquest curs. Només cal mirar els números. Fa dos anys es va salvar i el passat curs gairebé puja, no cal dir res més.
Físicament incansable, projecció ofensiva... Vostè encaixaria molt bé al carril dret?
Potser sí..., és una posició diferent i fins que no t'hi poses a jugar no te la fas teva. Podria encaixar-hi...
Ha tingut la possibilitat de tornar al Girona des que va marxar, en direcció a Sevilla?
Després d'Olot vaig fitxar pel Nàstic perquè l'oferta de futur era més sòlida. Des que vaig marxar del Girona no he tingut possibilitats de tornar-hi, almenys no m'ho han comunicat mai.
Creu que el Girona tornarà a ser candidat a estar a la part alta de la classificació?
Si et dic la veritat, sóc molt dolent amb aquestes coses i prediccions. El Girona manté un bloc important del curs passat i amb les incorporacions segurament tornarà a ser a dalt.
Quins són els objectius del Nàstic per a aquest curs?
Potser és un tòpic però la realitat és que hem de sumar els 50 punts i després ja veurem si aspirem a cotes més elevades. Hi ha un bon gruix d'equips que tenim els mateixos objectius i per això la lluita serà ferotge.
Aquest estiu ha fet les maletes cap a Tarragona el seu germà Pol (Pobla de Mafumet). Promet, no?
Al meu germà li va sortir l'opció de venir aquí i li vaig dir que estaria molt bé, que el club és molt seriós. Encara li queda feina per fer però si segueix així va pel bon camí, encara és jove.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)