Una remuntada memorable

Derbi per als escapulats. L'Europa capgira un 3-0 abans del descans, s'acaba adjudicant la victòria al camp del Júpiter en un partit amb nou gols i referma el canvi de tendència

Haver pagat l'entrada per veure el derbi entre el Júpiter i l'Europa és segurament una de les millors inversions que hauran fet mai els aficionats que es van acostar ahir a la Verneda. Aquest matx quedarà gravat a la retina de l'afició, sobretot l'escapulada, ja que es van veure nou gols i una remuntada memorable. En el minut 16 l'Europa perdia 3-0, però abans del descans ja havia capgirat el resultat (3-4). Els d'Albert Poch van acabar de rematar la feina en el segon temps, en què van marcar una diana més i es van adjudicar un d'aquells triomfs que, més enllà del seu valor tangible en punts, insuflarà moral a l'equip, que ja pot tornar a mirar cap a la zona de privilegi de la taula. L'arrencada del derbi va ser la que qualsevol aficionat grisgrana hauria somiat. Faltava un segon per arribar al minut 1 i el Júpiter ja anava 1-0 gràcies al gol de l'exescapulat Josu. Poc després, en el 10, l'avantatge es va ampliar gràcies a l'encert de Gueri des dels onze metres, aprofitant un penal comès per Nils. Si això no fos suficient, en el 16', de nou Josu va establir el 3-0 culminant amb encert un contraatac. Semblava que el partit ja estava dat i beneït, però la gràcia del futbol és que mai no es pot escriure el desenllaç abans que el nus. Llavors va arribar la bogeria. Els jugadors de l'Europa van treure tot l'esperit competitiu que tenen a dins i van capgirar el resultat abans d'arribar a la mitja part. En el 18', Abel Rita va escurçar la diferència desfent-se de la marca dels dos centrals. El 3-1 va ser clau, perquè va ser una injecció de fe per als d'Albert Poch, que van fer el segon 7 minuts després, amb un refús caçat per Poves. El mateix futbolista va establir el 3-3 en el temps afegit, amb un xut ajustat. I, encara en la pròrroga, Fran Bea va avançar l'equip gracienc des del punt de penal. Veure-ho per creure-ho. Amb el 3-4 i la moral pels núvols, l'Europa va buscar el cinquè gol, que va arribar en el minut 60, amb una rematada d'Abel Rita. Aquesta diana va fer claudicar el Júpiter, però l'expulsió d'Alberto en el minut 73 va provocar que els grisgrana tornessin a la càrrega. Així va arribar el 4-5 definitiu de Santolalla, ja en el temps afegit.

JÚPITER 4 EUROPA 5

JÚPITER: Víctor, Adrià, Marc (Quim Solano, 65'), Santolalla, Ahufinger (Anas, 60'), Sergi, Josu, Gueri, Pau, Vives (Prat, 57') i Mechi. EUROPA: Gianni, Rubi (Poves, 20'), Alberto, Padilla, Nils, Uri, Rovira, Fran Bea, Abel Rita (Cano, 76'), Guzmán i Montoro (Àlex Fernández, 67'). GOLS: 1-0 (1') Josu. 2-0 (10') Gueri, de penal. 3-0 (16') Josu. 3-1 (18') Abel Rita. 3-2 (25') Poves. 3-3 (45+1') Poves. 3-4 (45+3') Fran Bea, de penal. 3-5 (60') Abel Rita. 4-5 (91') Santolalla. ÀRBITRE: Bartomeu Garcia. T.G.: Als locals Adrià, Ahufinger, Sergi, Mechi i Anas; i als visitants Padilla, Montoro i Àlex Fernández. T.V.: Al visitant Alberto (73'), doble amonestació. PÚBLIC: Uns 450 espectadors.

Ha estat un partit boig. A partir del 3-1 l'Europa s'ho ha cregut i ha remuntat a còpia d'intensitat