Un rival d'una altra lliga

Superats. El Peralada va encaixar una golejada de l'Europa en un partit en què els barcelonins van ser millors en tot. La derrota deixa els d'Arnau Sala a cinc punts de la permanència

Més que tenir un mal dia, el Peralada va tornar a comprovar ahir que no està en condicions de competir amb els grans de la lliga i va encaixar una maneta de l'Europa, que va ser molt superior als xampanyers durant els noranta minuts. Sense deixar d'ensenyar les dents, el Peralada es va veure superat tot just començar. En una jugada dins l'àrea, Poves va inaugurar el marcador després d'enviar la pilota al fons
de la porteria per sobre d'Ureña (2'). La tarda no començava bé per als xampanyers i ja s'intuïa quin camí seguiria el partit. Tot i això, els d'Arnau Sala van intentar reaccionar buscant contraatacs a través de la velocitat de Zou i Kike Sánchez, i de la insistència de Marc Mas, però la bona pressió en defensa dels d'Albert Poch ho va impedir en tot moment. Els visitants, en canvi, es van anar envalentint i van generar una ocasió de perill rere l'altra. Dot ho va intentar amb un xut creuat des de la dreta (19') i Abel Rita, per l'esquerra (26'). Tot i el domini de l'Europa, el Peralada deixava anar alguna espurna que convidava a l'esperança, però els escapulats van prémer l'accelerador i Poves va tornar a aparèixer per rematar una centrada d'Uri i fer el 0-2, que deixava molt tocats els xampanyers. En el minut 30, Abel Rita encara va estar a punt d'ampliar la diferència amb un xut potent que va sortir fregant el travesser. Fins al descans, l'Europa va concedir una treva d'ocasions als locals, però els va acabar de desgastar amb la intensitat del seu joc. Si el Peralada volia sortir amb mentalitat de capgirar el resultat després de la represa, l'esperança li va durar poc. Tot just començar la segona part, l'Europa va tornar a marcar amb comoditat en una gran jugada individual de Nils que va culminar amb un xut creuat (49'). El nou gol deixava amb molt poques possibilitats el conjunt xampanyer, que va fer el primer xut a porta en el minut 53. L'únic perill dels locals va arribar en jugades aïllades, però tot i això Sergio García va estar a punt de marcar en una rematada dins l'àrea que va sortir desviada (64'). Però el partit tenia un amo i senyor, l'Europa, que hi va acabar de posar el colofó amb un gol des dels onze metres d'Abel Rita (72') i amb el 0-5 definitiu de Rovira en la culminació d'un contraatac. El xiulet final va ser la millor notícia que podia rebre ahir el Peralada.

PERALADA 0 EUROPA 5

PERALADA: Ureña, Sergio Garcia, Zou (Mate, 46'), Lluc Banús, Botxi, Argi, Borja (Jaume Duran, 46'), Guillem Cornellà, Marc Mas, Kike Sánchez i Xavi Ferrón (Joan Pons, 62'). EUROPA: Gianni, Dot, Alberto, Cano, David López, Uri, Guzmán (Rovira, 74'), Alex Fernández, Abel Rita. Poves (Montoro, 62') i Nils (Rubi, 59'). GOLS: 0-1 (2') Poves. 0-2 (27') Poves. 0-3 (49') Nils. 0-4 (72') Abel Rita, de penal. 0-5 (82') Rovira. ÀRBITRE: Garcia Verdura. T.G.: als locals Botxi, Argi i Kike Sánchez; i als visitants Nils i Rubi. PÚBLIC: Uns 350 espectadors.

LA DERROTA MÉS CONTUNDENT DE LA TEMPORADA

La golejada que van encaixar ahir els xampanyers contra l'Europa és la derrota més contundent de tota la temporada. Fins ahir, els d'Arnau Sala havien perdut només per tres gols de diferència, al camp del Cerdanyola (3-0) i del Santfeliuenc (3-0), i a casa contra el Sabadell B (1-4). A més, amb els cinc gols encaixats ahir, el Peralada ja ha rebut més gols a casa (19) que a fora (17) aquest curs.
La primera jugada ha marcat el partit. És la diferència entre un equip professional i un equip com nosaltres. I més quan tu no estàs bé i ells sí