2a divisió A

Guerra oberta entre el Badalona i l'Ajuntament

2a divisió B. El govern municipal avisa que el nou estadi no estarà a punt fins a final d'any, la qual cosa afectarà la planificació de la temporada que ve, i el club amenaça d'anar al jutjat

L'Ajuntament de Badalona ha comunicat al primer club de futbol de la ciutat que la construcció del nou estadi municipal s'allargarà fins a final d'any o començament del 2017, un fet que impedirà al CF Badalona arrencar la temporada 2016/17 a la nova instal·lació. En una reunió amb la regidora d'Esports, Maria Gallardo, el president escapulat, Miguel Ángel Sánchez, va ser informat de manera oficial d'aquesta demora. El motiu és la construcció de la coberta de l'estadi, una obra que no estava prevista inicialment i que, tot i que va ser aprovada pel ple municipal del dia 26 de gener, no ha estat licitada encara perquè el consistori no ha fet la comanda corresponent a Engestur, l'empresa municipal que s'ha d'encarregar de fer-ho.

Des que, poc abans de l'estiu passat, van començar les obres, sempre es va parlar d'un termini d'entrega previst per a aquest mes d'agost, cosa que no havia d'afectar la planificació de la temporada vinent. Però si, com ha advertit el consistori, l'estadi no està acabat fins al desembre o el gener que ve, per a l'entitat suposaria un trasbals econòmic i esportiu considerable. En el cas que el club escapulat hagués d'allargar la seva estada al modest camp de Montigalà, on des del gener del 2015 viu instal·lat de manera provisional, la seva planificació per al curs vinent haurà de ser ben diferent de la que havia previst com a inquilí del nou estadi. El preu dels abonaments, la publicitat estàtica i fins i tot la incorporació de nous futbolistes quedarien afectats.

Grades provisionals

Un segon conflicte enfronta el Badalona i l'Ajuntament: el deute que hi ha amb l'empresa que ha instal·lat les grades provisional al camp de Montigalà. Des del govern municipal i segons les paraules de Gallardo, el consistori ha satisfet el pagament i ho ha fet directament amb l'entitat esportiva. És aquesta, segons la regidora d'Esports, la que hauria d'haver abonat la graderia a l'empresa. El club, però, sosté just el contrari i defensa que encara no ha cobrat una part dels diners pendents. Tot plegat podria provocar, segons va anunciar ahir Miguel Àngel Sánchez, que la graderia fos desinstal·lada en les properes hores i que el Badalona jugués els dos últims partits de la temporada a casa, contra el Barcelona B i l'Atlètic Balears, incomplint la normativa de la federació.

El club convocarà en breu una assemblea extraordinària per informar els seus socis i actuar en conseqüència. El president escapulat ja va anunciar ahir que no descarta emprendre accions legals contra l'Ajuntament de Badalona per incompliment dels procediments pactats. Avui mateix s'ha previst una visita tècnica de seguiment de les obres de l'estadi.

INDIGNACIÓ

El club no descarta emprendre accions legals contra el consistori

El govern reitera que ja ha pagat

En un comunicat enviat ahir al vespre, el govern municipal va mirar de calmar els ànims de totes les parts i va reiterar que actualment ja ha satisfet els 157.200 euros de deute que tenia amb el CF Badalona. El problema, segons ha sabut aquest diari, rau en el fet que no tots els diners han arribat a mans del club de futbol, ja que la tresoreria municipal ha descomptat part del deute en concepte d'IBI que el CF Badalona té amb el consistori. Al mateix comunicat, la regidora d'Esports, Maria Gallardo, va reiterar “la total disponibilitat de l'executiu municipal per seguir ajudant el club per tal que pugui fer front als reptes que té ara i als que li
puguin sorgir en el futur”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)