ACB

Bàsquet

barça

El Barça mira el mercat

Lliga Endesa. Rodrigo de la Fuente admet que el club blaugrana està obert a fer un fitxatge si la recuperació de Koponen es prolongués i subratlla la tornada de Hakanson com “una opció”

Al llindar de l'inici oficial de la temporada –d'aquí a 48 hores disputarà la semifinal de la supercopa contra el Madrid–, al Barça Lassa li ha arribat el primer contratemps important. L'accident de trànsit que va tenir Koponen li impedirà jugar d'entrada aquest torneig i, depenent dels resultats de les proves que se li facin, la baixa podria prolongar-se alguns partits més.

Tenint en compte la particularitat de la posició de base –el finlandès estava cridat a donar relleus de qualitat a Rice–, el club ha començat a mirar el mercat amb atenció, per si la seva absència fos més llarga del previst. Així ho va confirmar el mànager general, Rodrigo de la Fuente, ahir a Madrid, després de la presentació oficial de l'exercici 2016/17: “Nosaltres hem d'estar preparats per a aquest tipus de coses. Hem tingut mala sort, que ell agafés el taxi i que un boig fes això, però són coses que passen.” Un dels noms que estan ara sobre la taula, segons l'executiu, és Ludde Hakanson, cedit al Fuenlabrada i que acaba de disputar el preeuropeu amb la selecció sueca. “És una opció recuperar-lo”, hi va afegir. Sigui com sigui, primer cal saber què té realment
Koponen: “De moment, hi ha bones notícies perquè de les proves que li han fet un altre cop aquest matí està millor. Però hem de ser
prudents.” La via a utilitzar ara de segon base serà la de Pau Ribas, que ja ho va fer amb Arroyo lesionat el curs passat.

La pretemporada

L'accident de Koponen va passar el dia abans que es reincorporés a l'equip Justin Doellman. Així no hi ha hagut cap entrenament de la plantilla al complet en la preparació. “El partit contra el Madrid ens el plantegem com un partit més en la nostra preparació. No es pot fer una altra cosa, més enllà d'entrenar i esperar que hi puguin ser tots. Però intentarem competir al màxim nivell dins les possibilitats que tenim en l'actualitat”, destacava De la Fuente, satisfet de l'evolució del bloc de Bartzokas, si bé demana temps:
“Tenim bones sensacions, però l'equip és nou, amb peces noves en la posició de base, que en el bàsquet és sempre especial. Cal acoblar el tècnic, l'estil i els jugadors. Ara molta gent em pregunta pel partit contra el Madrid. Arriba aviat, però és el que hi ha.”

Jugar en el Barça suposa un orgull. Em motiva molt que hagin apostat per mi per afrontar aquesta nova etapa
Víctor Claver

UN REFORÇ

“Hem d'estar preparats per a aquest tipus de coses, i Hakanson és una opció”

LA SUPERCOPA

Estic preparat per jugar dur i donar-ho tot pel MoraBanc. La copa i el ‘play-off'? Des de petit sé que tot és possible
T. Antetokounmpo
Tenim molta il·lusió, però hem de tocar de peus a terra. Primer s'ha de salvar la categoria i després ja es veurà
Pere Tomàs
No arriba el dia de retirar-me perquè disfruto jugant. Prometem lluita i compromís als aficionats de Bilbao
Àlex Mumbrú
És un luxe formar part de tots aquests jugadors que hem aconseguit el somni d'arribar al primer equip de la Penya
Sergi Vidal
“El partit contra el Madrid ens el plantegem com un més de la preparació”

Koponen, traslladat a planta

Després de passar la nit en observació, el finlandès va abandonar l'UCI i va ser traslladat ahir a primera hora de la tarda a una habitació de l'hospital Clínic de Barcelona. Les proves que se li van practicar van mostrar una evolució favorable. Tot i això, Koponen encara tardarà a rebre l'alta hospitalària per seguir els protocols de precaució del traumatisme cranioencefàlic que se li va detectar arran de l'accident de trànsit que va tenir diumenge a la matinada, quan es desplaçava en taxi des de la zona del Port Olímpic fins a casa seva. Els seus pares han viatjat des de Finlàndia per fer costat al combo, que sempre ha estat conscient.

Roca i la llei de mecenatge

Un any més, l'auditori de la seu d'Endesa a Madrid va ser l'escenari de la presentació de la Lliga Endesa. Un torneig que enguany no es podrà veure en obert ja que Movistar+ en té l'exclusivitat. El president de l'ACB va aprofitar l'acte per reclamar un canvi en la llei de mecenatge, que reconegui el valor dels clubs que treballen la formació. Ara, es limita al programa ADO o esdeveniments d'interès general, i els dóna un tracte fiscal favorable. “S'ha d'actuar ara. És bàsic perquè qui tingui planter pugui continuar generant talent”, va dir Francesc Roca. El nombre de catalans i espanyols en la competició és el més baix dels últims anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)