FEB

Bàsquet

Spar Citylift Girona

La jerarquia és òbvia

L'Avenida ha retrobat l'èxit amb la lliga i la supercopa, però l'Spar Citylift Girona sap que tindrà arguments per discutir-li els títols

Per al Cadí, mantenir el segell és la via per triomfar

Perf. Avenida – Cadí la Seu

20.30 h

IDK Guipúscoa – Bembibre

20 h

Mann Filter – Spar Citylift Gir.

19 h

Uni Ferrol – Promete

20 h

Al Qázeres – Gernika.

20.30 h

Araski - CREF Madrid.

19.30 h

Gran Canària – Zamarat

19 h


L'inconvenient del Perfumerías Avenida –si és que se'n pot dir així– és que és un equip nou, en què només repeteixen tres de les campiones de lliga contra l'Spar Citylift Girona. Les gironines han fet una renovació de proporcions molt semblants –o superiors, si es té en compte el nou entrenador– i, encara per confirmar la solvència interior, tenen una plantilla d'un potencial incontestable, molt física i molt versàtil. Sí, el Cadí les va guanyar en la Lliga Catalana, però això mateix va passar fa un any, i tres dies més després, l'Spar conqueria la supercopa.

La jerarquia és clara, però, per sort, el pressupost no sempre es trasllada al resultat. Si fos així, l'Avenida seria el campió i l'Uni, el subcampió. Malgrat tot, lleoneses i gironines s'han quedat amb la condició de favorites un cop esborrat del mapa el Conquero, el tercer en discòrdia.

La lliga comença avui. Per als dos equips catalans, en pista contrària. El Cadí s'estrena a la pista del campió, l'Avenida, i l'Spar visita la del Mann Filter, semifinalista. En aquests dos partits s'hi podran veure les cinc úniques subcampiones olímpiques que disputen la LLF, Leo Rodríguez (Spar), Luci Pascua (Mann) i Sílvia Domínguez, Laura Gil i Laura Quevedo (Avenida). La resta es guanya les garrofes –i molt bé, per cert– a fora, perquè la competició FEB continua marxant gairebé per inèrcia. Revitalitzar-la és un altre repte per al nou president, Jorge Garbajosa.

Sis en el ‘play-off'

La lliga recupera l'antic sistema de play-off amb sis equips, amb bonus per als dos primers de la fase regular (s'estalvien els quarts de final), de manera que hi haurà més partits amb premi en joc fins a l'última jornada. En canvi, les bases de competició no contemplen l'ampliació de la copa a vuit equips (eliminatòria prèvia de quarts i final a quatre), una proposta amb consens ampli entre els clubs.

El nou play-off de sis reactiva les possibilitats d'alguns clubs de nivell mitjà que fins ara només aspiraven a la plaça que deixaven l'Avenida, l'Uni i el Conquero. És el cas del Cadí, que manté el segell d'identitat que li dóna el tècnic Joan Carles Pie –pressió a tota la pista, asfíxia defensiva i transició–, però ara amb una jugadora interior –Meiya Tirera– que permetrà jugar per dins. I del Mann Filter, també refet de dalt a baix. I del Guipúscoa, que va sorprendre fitxant Ocete i Ferrari –ara lesionada– i hi va afegir la sòlida Gisela Vega i la recuperació de Sarr. O el Gernika, amb Asurmendi, Pina, Pirsic i Amisha Carter, experta en la potent lliga polonesa. Fins i tot el Promete, que dirigeix el català Andreu Bou, apunta cap amunt amb un perímetre de luxe (Romeo, Parks) i interiors solvents (Azania Stewart, Ana Begic, Laura Herrera, Leslie Knight i l'australiana Tomlinson).

L'objectiu ja no és arribar a jugar les finals, és competir-les. Ja sabem el nivell de l'Avenida, però també hi haurà el Gernika, el Mann, el Cadí...
Pere Puig
DIRECTOR ESPORTIU UNI GIRONA
Per qualitat seríem setens o vuitens. Tenim un dels pressupostos més baixos i apostem per una dinàmica de feina d'equip
Joan Carles Pie
ENTRENADOR DEL CADÍ
5
jugadores
de les 12 que van ser plata a Rio són a la lliga: Rodríguez, Pascua, Gil, Quevedo i Domínguez.
Comencem amb una plantilla més llarga, sabent que no ens queda marge per fer retocs
Pere Puig
DIRECTOR ESPORTIU UNI GIRONA
M'agradaria que aquest equip arrelés, però sé les limitacions que tenim. Però són deu anys havent de refer-ho tot cada estiu i el club fins i tot ja s'hi sent còmode
Pere Puig
DIRECTOR ESPORTIU UNI GIRONA
Tirera serà molt important per a nosaltres. En el lloc de base potser no tenim tanta anotació, però sí molta duresa
Joan Carles Pie
ENTRENADOR DEL CADÍ
El perfil és similar, equip treballador i jove. Ja veurem com competim, però ara encara estem verds
Joan Carles Pie
ENTRENADOR DEL CADÍ
És molt important com treballem entre setmana. Si ho fem bé, tot podrà ser
Joan Carles Pie
ENTRENADOR DEL CADÍ

Sis cares noves a Saragossa

En el Mann Filter hi haurà dos dels protagonistes de la plata olímpica a Rio, la pivot catalana Luci Pascua i el tècnic Víctor Lapeña, que era l'ajudant de Lucas Mondelo. El Mann ha canviat molt la fesomia, com la majoria d'equips. Sis jugadores noves, totes amb previsió de ser fonamentals. Començant per la base russa Iekaterina Fedorenkova (23 anys, però dues grans temporades a Rússia), les exteriors Vanderwal (Gernika) i Van den Adel (Zamarat) i a dins, la prometedora rookie Alisia Jenkins, la màxima anotadora de la lliga grega (Hailey Dunham) i l'eslovaca Tetemondova, que surt per primer cop del seu país però l'aval de bons números.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)