FEB

Tot sempre costa

L'Spar Citylift acaba patint per estacar una victòria que tenia molt encarrilada al principi de l'últim quart (45-61, 32')

Treball sòlid en defensa de l'equip, però l'aportació d'Ibekwe i Spanou resulta determinant

En tan sols tres dies, l'Spar Citylift va netejar substancialment la imatge oferta en la final de la Lliga Catalana i va obtenir el primer triomf del curs, en la Lliga Femenina. Feia l'efecte que l'aconseguiria amb claredat a l'inici de l'últim quart (+16), però es va anar complicant la vida, fins a posar en risc la victòria (59-61 i menys de dos minuts per al final). La irrupció d'Ibekwe en aquest punt va ser vital –rebot en atac després d'un triple errat per Jordana, i un triple tot seguit, des de la cantonada– per iniciar el trajecte amb bon peu i també adquirir una dosi d'autoestima per afrontar tot el que ve a partir d'ara, que ja no permet respirs.

Problemes

Un altre cop, l'equip va entrar poc tens a la pista i el rival li ho va fer pagar. Era, sobretot, excessiu el mal a la pintura que feia Pascua, amb 6 punts a l'equador de primer quart (13-7, 5'). Alminaite no podia frenar-la i Surís va decidir fer entrar Silva. Amb ella i Buch a la pista, no tan sols es va frenar l'hemorràgia, sinó que l'equip va trobar-se i va començar a apujar la intensitat defensiva. Va anar fent fora de la zona un Mann que, sense encert de fora, no trobava vies d'anotació. L'equip va teixir un parcial de 2-12 en els darrers cinc minuts de quart i ja va agafar el timó, amb Spanou alçant la veu (15-19).

La inèrcia adquirida era bona i, quan no trobava els punts en transició –fos recuperant, o després del rebot defensiu, ben collat tot el partit–, ho feia sent pacient en el 5x5. La diferència es va eixamplar encara més (+7), just abans que hi tornés a haver una desconnexió. Petita, però suficient, perquè les locals se'ls tiressin a sobre, gràcies a Dunham (26-27, 15'). El temps mort de Surís va anar bé a l'Spar per treure's de sobre el col·lapse mental i recuperar la tensió al darrere. El Mann va tornar a patir per anotar i, de fet, va tancar el que quedava de segon quart sense cap cistella en joc (0/5). Com a conseqüència, la jerarquia visitant va començar a ser notòria (27-37, 19').

Control i ensurt

El pas pels vestidors no va canviar res. L'equip tenia la zona blindada i no afluixava en defensa, però les locals van aferrar-se al duel, gràcies a l'encert del triple. De l'1/8 fins a mitja part, al 3/4 els primers minuts del tercer parcial (35-44,25'). Però fins i tot així, no n'hi havia prou per posar l'alè al clatell de l'Spar Citylift, que tenia en Ibekwe i especialment Spanou dues garanties d'anotació. Així, es va posar el triomf gairebé a tocar (45-61, 32'). Però no estava lligat del tot i el Mann, que va endurir moltíssim la defensa en l'últim quart, va anar acostant-se fins al punt de fer entrar suor freda a l'equip gironí, que havia perdut el camí al cèrcol (0/7 en tirs i 3 pèrdues en sis minuts). El que no va perdre va ser la serenor quan la dinàmica se li havia girat en contra i Ibekwe –va forçar la cinquena de Dunham en el tram final– i Spanou van fer el llacet definitiu al triomf.

Crec que estem creixent a bon ritme; s'ha vist una millora respecte a diumenge. Hem treballat la victòria a partir d'una defensa col·lectiva molt sòlida
Èric Surís
Més que donar-nos confiança, es tracta d'una victòria important contra un dels equips potents. És tot un premi
Èric Surís
Anàvem justes de forces al final i hem patit amb la seva defensa pressionant, al límit. Però hem sabut ser fortes mentalment i resistir fins al final

Spanou, l'MVP de la jornada

L'alera pivot grega no podia començar de millor manera la Lliga Femenina d'enguany. La seva actuació d'ahir a Saragossa li concedeix l'MVP de la primera jornada (36), i supera la pivot del CREF Destiny Williams (33, amb 25 punts i 16 rebots). Artemis Spanou també encapçala l'estadística d'anotació, amb 26. Els dos registres també són sostres personals en el torneig. El curs passat, el primer de Spanou a l'Spar Citylift, havia assolit els 27 de valoració a la pista del Gernika, i havia arribat dos cops a la vintena de punts: 20 en el partit esmentat abans, i 21 contra el Ferrol, a Girona.