FEB

Bàsquet

LEB Or

La peripècia nodreix

LEB Or. La segona competició espanyola parteix avui amb el Barça Lassa B, el Prat i l'Actel Força Lleida representant el bàsquet català. Lluny dels favorits, busquen el seu lloc en la lliga

Arrenca una nova edició de la lliga LEB, el regne dels gats vells, una competició abarrotada d'automatismes rovellats i en què la situació econòmica i social del bàsquet espanyol ha acabat per abocar-hi el jugador jove que malda per fer-se gran sense perdre la il·lusió per aquest esport. Com la temporada passada, la lliga, enguany de 18 equips, compta amb tres representants catalans: el Barça Lassa B, el Prat i l'Actel Força Lleida.

Competir

El Barça d'Alfred Julbe va tenir el play-off a tocar la temporada passada, una fita que projectar-la avui sembla del tot irreal. Llevat de Jordi Trias, la mitjana d'edat amb la qual se surt a jugar és de 18,3 anys. “El nostre missatge no ha canviat: volem aprofitar la competició per fer progressar els jugadors cap amunt”, diu Julbe. “Ara bé, enguany posem molts jugadors de primer any a l'equip, els que vénen de l'èxit, de guanyar-ho tot. I, al mateix temps, el primer equip ha necessitat molt de nosaltres en la pretemporada. Tot això farà que ens costi competir. Comencem amb aquesta preocupació per l'alt nivell que t'exigeix la categoria, però en això treballem.” El discurs del joc també neix condicionat. “La meva proposta de joc és més fàcil plasmar-la en júnior que aquí, on sortim amb la preocupació per donar el nivell. Intentem i treballem per jugar un bàsquet desinhibit i de jugador capacitat, però amb la dificultat del que és una competició molt dura com la LEB, en la qual ens serà molt difícil assolir el propòsit de joc amb continuïtat.”

Consolidar-se

Roberto Sánchez repeteix com a tècnic del Prat després d'un any de debut en què l'equip no va assegurar la permanència fins a l'última jornada. “El que pretenem és competir al màxim, tant pel que fa a la competició com a l'equip, intern. Un cop això, el primer objectiu nostre és assegurar la permanència i, després, si ho fem amb temps, i no com la temporada passada, ser ambiciosos i acabar com més amunt millor”, explica. “En l'aspecte individual, volem que els joves progressin i que els veterans siguin regulars i constants en el rendiment.” Els potablava tenen clar on localitzar la drecera que els porti a bon port. “Volem consolidar un estil de joc propi i una filosofia que ens defineixi. Volem ser un equip dinàmic, actiu, ràpid, amb boa feina defensiva, amb activitat. Després, quan la lliga ens exigeixi jugar el cinc contra cinc, executar-ho amb paciència i efectivitat.” En tot plegat hi tindrà molt a dir Pep Ortega, un dels jugadors diferencials de la categoria.

Créixer

Sis jugadors nous i canvi a la banqueta, amb el retorn de Borja Comenge (Baskonia) per ocupar el lloc de Joaquín Prado, tècnic les últimes quatre temporades. Club amb pocs recursos però sanejat, l'Actel Força Lleida es vol refer d'una mala última experiència (plaça de descens).

“Volem anar creixent durant la temporada des de la millora del joc dels joves. Som deu jugadors professionals per donar sentit i cabuda a l'estructura de planter que té el club”, exposa Comenge. “Volem ser competitius juguem contra qui juguem. D'entrada no ens considerem millors que ningú, però tampoc ens volem considerar pitjors.” La intensitat i la velocitat bastiran la proposta. “Intentarem no ser un equip molt complex en l'aspecte tàctic. Voldrem jugar situacions directes amb un alt nivell d'activitat en defensa i de determinació en atac. Intentarem aprofitar la mobilitat dels nostres pivots, en els blocs i les continuacions, fer-les agressives i generar des dels espais que això ens doni. I en defensa, crec que som bons en l'aspecte atlètic i que hem d'imposar-ho: defensant a tot el camp, traient els nostres pivots a la línia de tres quan calgui, ser actius i obligar el rival a assumir riscos.”

Posem molts jugadors de primer any a l'equip i el primer equip n'ha necessitat molts en la pretemporada. Ens costarà competir
La meva proposta de joc és més fàcil plasmar-la en júnior que aquí, on sortim amb la preocupació per donar el nivell
Alfred Julbe
El primer objectiu és assegurar la permanència; i si ho fem amb temps, ser ambiciosos i acabar com més amunt millor
Volem consolidar un estil de joc propi i una filosofia que ens defineixi. Volem ser un equip dinàmic, actiu i ràpid
Roberto Sánchez
Volem créixer des de la millora dels joves. Som una plantilla de deu per donar sentit i cabuda a l'estructura de planter del club
Intentarem no ser un equip gaire complex en l'aspecte tàctic, jugant amb activitat i determinació
Borja Comenge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)