ACB

La base és intocable

Lliga Endesa. El Fiatc Joventut només haurà de buscar un base i un o dos alers, segons els canvis obligats

El Fiatc Joventut de la temporada vinent tindrà pocs canvis. L'objectiu és mantenir la base que ha donat bons resultats aquest curs i, de moment, va pel bon camí. En la posició de base tot i els cants de sirenes que ha tingut Guillem Vives aquesta temporada el jove del planter continuarà a la Penya. Té tres anys més de contracte. S'haurà de buscar un recanvi per a Cochran, que, tot i que tenia un segon any opcional, no se li executarà. El canadenc no ha estat al nivell esperat. En la posició de base s'ha parlat de Raül López, però el seu caixet és prohibitiu per al Joventut, i l'única opció que aterrés a la Penya seria per voluntat i il·lusió del jugador de tornar a casa i fer parella amb Vives. L'Andorra també el vol.

En la posició de perímetre Kirksay, el líder de l'equip, continuarà capitanejant la nau verd-i-negra. Al seu costat la renovació d'Albert Ventura és imminent després de guanyar-s'ho a pols mentre Àlex Barrera, que té un any més de contracte, se li busca una cessió perquè pugui tenir minuts. Al perímetre és on més moviments hi poden haver. Devoe Joseph no continuarà. La seva situació a l'estiu era peculiar, perquè, com que no té ofertes, va venir a la Penya amb un contracte baix que, a mig curs, amb el rendiment que estava donant, ja s'havia multiplicat per tres. El Joventut no podrà arribar a pagar el que demana per renovar.

Una de les apostes il·lusionants és Alberto Abalde. El jove del planter, que aquest any ja ha debutat a l'ACB, estarà amb fitxa de LEB Or, però tindrà més protagonisme al primer equip que al filial. El que es vol és que formi part del primer equip, però si no té minuts que jugui a LEB Or. Està cridat a ser l'estrella del futur de la Penya. En el puzle que cal fer del nou Joventut fa falta un recanvi de Joseph. En aquest sentit hi ha dues opcions: fitxar un estranger de garanties o, amb els mateixos diners fitxar, per exemple, Sergi Vidal i un rookie al seu costat.

En el joc interior, Miralles té un segon any opcional per part del club i del jugador. Les dues parts l'executarà ràpidament perquè estan satisfetes. Shurna té també un segon any firmat, però el nord-americà té fins al 15 de juliol per tallar-lo. Ell ja ha manifestat que vol continuar, però si l'agent li porta millors ofertes podria canviar la situació. Ja s'està negociant amb Savané per un any més. Les dues parts estan ja en bona dinàmica. El mateix que passa amb Llovet, que, tot i tenir alguna oferta, està a punt de segellar la seva continuïtat per als dos pròxims anys. Àlex Suárez, tot i no haver tingut minuts, ara per ara, és un jugador amb el que es compta per al primer equip.

MOVIMENTS

Ventura i Llovet renovaran en breu, a Barrera se'l vol cedir i Abalde estarà entre l'ACB i la LEB Or

Caven estarà al Prat o marxarà; Sans, al vinculat

X.B.

El finlandès Joonas Caven no farà el salt al primer equip. Ja desvinculat del club, l'única proposta que se li ha fet és que continuï al Prat la seva evolució com a jugador per fer el salt d'aquí a un any si s'ho guanya. El problema és si el Prat li pot pagar la fitxa. D'altra banda, Agustí Sans cobrirà un any més com a base del Prat per acabar de foguejar-se tot i estar en dinàmica del primer equip. Al Prat, amb el tècnic Carles Duran, també hi haurà Nikolic, Nogués o Iriarte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)