ACB

PAU RIBAS

MILLOR JUGADOR CATALÀ DE L'ANY

“Doellman no decebrà”

Demà serà a la llista de la selecció espanyola d'Orenga com a reconeixement al seu any amb el València

“Tots els equips han arribat físicament morts al tram final del curs”, diu Ribas

Pau Ribas (Badalona, 2-3-1987) va rebre ahir el trofeu que dóna la federació catalana i que el distingeix com a millor jugador de l'any. El badaloní ha estat campió de l'Eurocopa amb el València i va caure en les semifinals de la Lliga Endesa contra el Barça en una sèrie apassionant.

El premi a la seva trajectòria serà demà, quan es doni la llista de la selecció espanyola d'Orenga, on vostè també hi serà?
La veritat és que m'esperava més que pogués anar a la selecció espanyola la temporada passada per com vaig jugar, però és cert que m'ha sortit un bon any i sobretot l'equip ha estat a un nivell espectacular, impensable per molts a començament d'any. Ser en una selecció amb tants jugadors de nivell i qualitat per mi és una satisfacció per la feina ben feta però és clar és que si no m'hagués acompanyat una bona temporada de l'equip no hi seria.
Satisfet de la temporada que ha fet?
No del tot. Sóc un jugador molt ambiciós i no em va agradar gens caure a la semifinal de la Lliga Endesa. Ens havíem guanyat per mèrits propis el factor pista però vam arribar massa justos de forces i ho vam pagar. Em va saber molt greu per tota la gent del València perquè hi teníem moltes il·lusions dipositades.
Però van guanyar l'Eurocopa i el dret a tornar a l'Eurolliga?
Vam fer una competició europea brillant, no només per guanyar-la sinó per com la vam guanyar. Amb partits espectaculars. Vam ser molt sòlids i vam demostrar el que era ser un equip.
Eren un equip però hi havia una estrella per davant de tots com Doellman. Està preparat per fer el salt a un gran com el Barça?
No decebrà. Ha demostrat que està a màxim nivell en aquestes últims anys i és capaç de competir a qualsevol lloc. Al principi, en un equip gra,n tothom necessita temps d'adaptació però si he de destacar alguna cosa d'ell és la versatilitat i la intel·ligència que té per saber afrontar diferents situacions i tenir responsabilitat.
La bona temporada del València ja ha fet que marxin Doellman, Lafayette... Es podrà retenir els grans jugadors?
Segur que hi haurà jugadors que marxaran, ja ho han fet alguns. Sempre passa després de grans temporades, és una cosa habitual. Però el més important és que el València és un club fort, estable i estic convençut que farà una plantilla de nivell.
Ha estat una temporada on tots els jugadors del València han estat lesionats en algun moment. Ha estat dur Perasovic?
L'aspecte físic ha estat important no només per nosaltres perquè s'ha vist també a la final que no hi ha hagut la qualitat que s'ha vist durant la temporada, sobretot en el Madrid. Nosaltres hem jugat més de 60 partits, el Barça i el Madrid, 80, i s'ha de fer alguna cosa perquè no hi hagi temporades tan carregades de partits.
Amb què es queda, positiu i negatiu, de la temporada a l'ACB?
La sorpresa positiva de l'ACB hem estat nosaltres i el Cajasol d'Aíto. Ens va costar el que no està escrit superar l'equip sevillà, més del que es pensa la gent. La decepció ha estat que cada vegada hi ha menys jugadors nacionals i els clubs cada vegada s'identifiquen menys amb els seus jugadors i això per a l'aficionat és molt dolent perquè fa que no es vegin reflectits en el bàsquet actual.
Com a català que és, com se sent que la lliga guanyi un altre equip a la màxima categoria?
Estic molt content que l'Andorra hagi pujat. S'ho mereixia, penso que és un lloc amb tradició de bàsquet i, tal com està la lliga, si fan les coses bé com fins ara poden ser una de les sorpreses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)