ACB

Satoransky, a foc lent

Lliga Endesa. El Sevilla l'inclou en el dret de tempteig i força el Barça a negociar per alliberar-lo. El club blaugrana i el txec ja tenen un acord tancat

Si en el cas de Doellman l'operació ja estava teixida des de feia temps i des de tots els angles –hi ha un acord firmat amb l'aler pivot, desvinculat del València pagant 100.000 dòlars, i el Barça el pot oficialitzar quan vulgui–, amb Tomas Satoransky hi ha fases encara per cremar-se.

El club blaugrana ha fet el primer pas, avançar-se als altres clubs interessats, com ara el València, i arribar a un acord amb el base txec per a les dues temporades vinents per cobrir la baixa de Víctor Sada en la direcció de joc. Satoransky (1992 i 2,01m) ha estat els últims cinc anys al Sevilla –va arribar-hi l'estiu del 2009– i, en aquest últim curs, ha brillat sota la tutela d'Aíto, amb 12,1 punts, 4,8 assistències, 3,8 rebots i 1,5 recuperacions en 30 minuts. Si bé acabava el contracte el 30 de juny, el Sevilla –com s'esperava– el va incloure en el dret de tempteig per poder treure algun rèdit de la seva marxa. Ja hi va haver converses dies enrere, però encara no un acord.

Interessa Marc Garcia

Que el club sevillà hagi inclòs Satoransky en el dret de tempteig vol dir que ha dipositat a l'ACB una oferta de renovació, d'almenys el 75% de l'última fitxa. Sigui com sigui, lluny del que el base ha pactat amb el Barça. En tot cas, i aquí hi ha la posició de força del club andalús, segons estipula el nou conveni col·lectiu, si un jugador de l'edat de Satoransky és inclòs en el tempteig la compensació a rebre perquè el club venedor el retiri del tempteig està estipulada en funció de les temporades i el salari del seu nou contracte. O sigui, un salari molt elevat comportarà, a dreta llei, un traspàs més alt.

El Barça, però, també té armes de negociació, com ara la voluntat del jugador de canviar d'aires i tenir l'opció de lluitar pels títols i jugar l'Eurolliga abans de fer el salt a l'NBA, els drets del qual són dels Wizards. En aquest sentit, i tot i el canvi de propietat del Sevilla a finals de juny –ara en mans del fons d'inversió Jefferson Capital, i amb José Luis Galilea de nou director general–, les parts entenen que han de posar-se d'acord tard o d'hora. Més enllà de diners –exigeixen al voltant de 180.000 euros–, el Sevilla vol incloure en l'operació alguna cessió beneficiosa. I ha demanat la de Marc Garcia. Per l'escorta (1996, 1,97 m) també ha preguntat La Bruixa d'Or, però el Barça vol mesurar molt on cedirà una de les perles de la seva base. Es vol assegurar que jugui i que hi hagi un tècnic en qui pugui confiar. I, en aquest sentit, la presència d'Aíto a Sevilla hauria estat una garantia. Ara s'està en espera de saber qui és el tècnic i si fa el pes a la parcel·la tècnica. Marc Garcia té contracte fins al 2018.

El timing no té cap secret. El Barça disposa de 12 dies (fins al 19 de juliol) per presentar la seva oferta per Satoransky a l'ACB. I després el Sevilla tindria cinc dies per igualar-la, però aquest últim pas no caldria si hi ha un acord entre clubs abans.

*Inscrits al dret de tempteig
Chinemelu Elonu
CAI Saragossa
Joseph Jones
CAI Saragossa
Michael Roll
CAI Saragossa
Victor Sanikidze
CAI Saragossa Jonathan Tabu
CAI Saragossa
Mario Delas (*)
Río Natura
Pavel Pumprla
Río Natura
Andrés Nocioni
Laboral Kutxa
Daniel Bordignon
Laboral Kutxa
Tomas Satoransky
Sevilla
Àlex Urtasun
Sevilla
Tremmell Darden
Madrid
Dovoe Joseph
Fiatc Joventut
Oliver Lafayette (*)
València Kim Tillie
Múrcia (*) - Delas ha signat pel Cedevita i Lafayette, per l'Olympiacòs. Si tornessin a la Lliga Endesa, els clubs que els han dut al tempteig, podrien igualar qualsevol oferta.
El Sevilla demana al Barça per Satoransky uns 180.000 euros més la cessió del jove Marc Garcia

El Baskonia farà caixa per Nocioni

Dels altres 14 inscrits en el dret de tempteig, criden l'atenció els cinc jugadors que hi ha dut el CAI (Elonu, Jones, Roll, Sanikidze i Tabu) i també la inclusió d'Andrés Nocioni per part del Laboral Kutxa. El seu agent, Claudio Villanueva, ja va assegurar fa uns dies que l'aler argentí no continuaria a Vitòria i això ja obre la porta a una negociació amb el Madrid, que el té com a prioritat per cobrir la vacant de Nikola Mirotic. L'aler pivot montenegrí va comunicar que deixava el club blanc per iniciar la seva etapa als Bulls. Per tant, el Laboral Kutxa podrà treure algun rèdit econòmic de la marxa de Nocioni. El Madrid, a més, va incloure Darden en el dret de tempteig per cobrir-se les espatlles, ja que està rastrejant el mercat a la recerca d'un aler alt que el millori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)