ACB

Satoransky, el segon

Lliga Endesa. Després del de Doellman, el Barça fa oficial el fitxatge del base txec per cobrir el buit de Víctor Sada. Les converses s'han accelerat i l'acord amb el Sevilla ha estat ràpid

Joan Creus va dir dijous després del sorteig de la primera fase de l'Eurolliga que l'operació Satoransky estava molt madura i ahir al migdia el Barça va emetre un comunicat en què ja feia públic el fitxatge del base txec per les dues temporades vinents. Amb el jugador ja s'havia arribat a un acord feia dies, però feia falta entendre's amb el Sevilla, el seu club d'origen. Si bé acabava el contracte el 30 de juny, el club andalús –com és lògic– el va inscriure en el dret de tempteig per treure'n un pessic econòmic. I la bona predisposició de tothom en les converses ha permès arribar a un acord molt ràpidament. Ni el fet que el Sevilla hagi canviat de propietaris i d'alts executius els últims dies no ha estat cap fre.

Si bé les xifres de l'operació no han transcendit, el Barça pagarà una xifra que s'acosta als 150.000 euros i en l'operació no s'hi inclourà cap cessió. Això no significa que Marc Garcia –sol·licitat per la parcel·la esportiva encapçalada per Galilea– no pugui aterrar a Sevilla, però, sense cap tècnic a la banqueta confirmat, el club blaugrana ara no es volia tirar a la piscina. Prefereix visualitzar l'escenari sense cap pressa per escollir la millor destinació per a una de les perles amb més projecció.

Hakanson, el tercer

Perquè la incorporació de Satoransky ja sigui una realitat al cent per cent, ha de passar la preceptiva revisió mèdica. Encara no hi ha dia definit, per bé que ja se sap que serà la setmana que ve. El base, concentrat ara amb la selecció txeca, vindrà a Barcelona i després tornarà al seu país. El mes que ve (del 10 al 27 d'agost) jugarà el preeuropeu. Amb aquesta incorporació, el Barça injecta qualitat en la direcció de joc, amb un base que complementi Marcelinho. El trio de bases es completarà amb el suec Ludvig Hakanson, pilar del filial a LEB Or (10 punts i 2,8 assistències el curs passat).

Tot i ser jove, Satoransky coneix a la perfecció la lliga Endesa i aquest curs ha assumit galons al Cajasol, tutelat per Aíto. De físic imponent (2,01 m), té capacitat de sumar en aspectes com ara el rebot i també la defensa. Tan alta ha estat la seva cotització que d'ofertes no li n'han faltat. N'ha tingut de Rússia i Turquia –superiors econòmicament que la del Barça–, i també d'Alemanya i d'equips d'Eurolliga de la lliga Endesa, entre els quals el València i l'Unicaja. Joan Plaza, que el va entrenar a Sevilla, el volia tornar a tenir a les seves ordres. Però ell ha triat el Barça.

LA REVISIÓ MÈDICA

Deixarà la concentració de la selecció txeca i serà a Barcelona la setmana que ve
Tomas Satoransky
30-10-1991
22 anys
Praga (República Txeca)
Posició
Base
Alçada
2,01 m
Trajectòria
Categories inferiors USK Praga
2007-09
USK Praga
2009-14
Sevilla Baloncesto
2014-?
FC Barcelona
Lliga Endesa 2013/14 (*)
Punts
12,1
Tirs de 2 p.
50,4% (138/274)
Tirs de 3 p.
34,9% (30/86)
Tirs lliures
82,2% (83/101)
Rebots
3,8
Assistències
4,8
Recuperacions
1,5
Valoració
15,5
Minuts
30,3
Partits
37 (*) - fase regular i ‘play-off'

COBEJAT

Tenia altres ofertes de la lliga Endesa, i també de clubs russos, turcs i alemanys
Bases
Marcelinho Huertas
(1983, 4a)
Tomas Satoransky
(1991, 1a)
Ludvig Hakanson (**)
(1996, 1a)
Exteriors
Juan C. Navarro
(1980; 7a, 2a etapa)
Brad Oleson
(1983, 3a)
Àlex Abrines
(1993, 3a)
Kostas Papanikolaou
(1990, 2a)
Mario Hezonja
(1995, 3a)
Interiors
Justin Doellman
(1985, 1a)
Bostjan Nachbar
(1980, 2a)
Maciej Lampe
(1985, 2a)
Ante Tomic
(1987, 3a)
Marko Todorovic (*)
(1992)
Erazem Lorbek (*)
(1984) (*) - No es compta amb Lorbek, amb qui s'està negociant la rescissió. A Todorovic se'l vol cedir, un cop executada l'opció de renovació. (**) -Primer any en el primer equip.

Un ‘center' per tancar l'equip

La configuració de la plantilla per a la temporada 2014/15 està tan encaminada que al Barça tan sols li queda un retoc per donar-la per tancada. Independentment del ritme de les sortides –la rescissió de Lorbek i la cessió de Todorovic– i del cas Sada, queda per omplir el buit d'un center. La prioritat de la parcel·la tècnica és la renovació de Joey Dorsey (a la imatge), si bé també s'està atent al mercat per si apareix alguna peça que pugui ser millor. En tot cas, el club és conscient que a Dorsey –5,3 punts, 5,9 rebots i 1,1 taps en 15 minuts en l'Eurolliga– ja no li caldria el procés d'adaptació que sí que necessitaria un jugador nou. Els pròxims dies seran decisius per resoldre aquest cas. L'altre assumpte, molt menys urgent, és qui ocuparia la catorzena fitxa. En aquest sentit, el Barça té clar que la solució és a casa. I l'escollit podria ser Emir Sulejmanovic, pivot bosnià finlandès (2,04m, 1995), que va fer 7,7 punts i 6,7 rebots el curs passat en el filial a LEB Or.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)