ACB

Pleiss ja és a tocar

Lliga Endesa. Les converses entre el Barça i el Laboral Kutxa estan a punt de tancar-se i el pivot alemany es convertirà en breu en jugador blaugrana

Quan la majoria de les plantilles en la Lliga Endesa estan a mig fer (o menys encara), el Barça està a punt de tancar la seva. La cirera al pastís serà el fitxatge de Tibor Pleiss, interior alemany de gran present i millor futur (2,15m, 1989). L'operació no està tancada, però les parts implicades coincideixen que és qüestió de temps. El Laboral Kutxa i el club blaugrana han intensificat els contactes en els darrers dies i la jornada d'ahir va ser especialment fructífera per acostar posicions. Tant és així que tot podria ser oficial aquesta setmana.

Trumfos blaugrana

La impossibilitat de trobar un element del perfil de Dorsey per substituir-lo –tots els que agradaven a la parcel·la tècnica estaven amb contracte i eren inassumibles– va situar el punt de mira en Pleiss, que el mateix club vitorià havia ofert. Més enllà de tenir recorregut en la Lliga Endesa o Eurolliga –condició sine qua non per convèncer–, es valorava la seva qualitat i tot el rendiment creixent durant l'últim curs.

La conjuntura ha donat un cop de mà al Barça per aconseguir condicions immillorables. D'una banda, que els Thunder, franquícia que té els seus drets en l'NBA, no el tinguessin en els plans de present, però volguessin desprendre's dels drets perquè hi compten per al futur. Això, sabut fa dies, li tancava les portes a fer les Amèriques. I, de l'altra, que no hi ha hagut gaire interès a Europa per fitxar Pleiss i el Laboral Kutxa s'ha quedat sense la subhasta desitjada. Això, i la urgència de vendre per la seva situació econòmica, han permès al club català tenir una posició de força en la negociació que anys enrere no podia tenir.

Els dos clubs –i també el pivot– estan d'acord, que el Barça assumeixi els diners que el club vitorià deu encara a Pleiss de l'últim curs i també el contracte fins al 2016. Un contracte creixent segons el qual, per exemple, el curs que ve, l'alemany passarà a percebre un milió d'euros net. I, tenint en compte la fiscalitat basca, al Barça li costarà molt més en brut. Aquí, el Laboral Kutxa volia (i no desisteix) rebre també un buy-out –el de l'NBA és de 800.000 euros i no està especificat per a equips europeus–, però difícilment l'obtindrà. El Barça no cedirà i la falta d'alternatives impedeixen Josean Querejeta pressionar més per rebre rèdits. I, l'entitat no té capacitat per mantenir-lo en nòmina.

I a tot això, la imatge de Tibor Pleiss incorporant-se ahir mateix als entrenaments de la selecció alemanya. Havia dit que no ho faria fins que no tingués resolt el futur. Més clar, l'aigua.

LA NEGOCIACIÓ

El Barça es faria càrrec del que li deu el Laboral Kutxa i de la seva fitxa fins al 2016

A LA LLIGA ENDESA

Pleiss va firmar 12,9 punts, 6,7 rebots, 1,2 taps i 17,5 de valoració el curs passat

De gira per Àsia a l'octubre amb dos amistosos

L'arrencada de temporada del Barça serà atípica. I és que, després de jugar la supercopa (26 i 27 de setembre), la Lliga Catalana (1 i 2 d'octubre) i la primera jornada de la Lliga Endesa (4 o 5 d'octubre), l'equip es desplaçarà cap a la Xina i Taipei per fer-hi una gira de quasi una setmana com a representant de l'Eurolliga, del 6 al 12 d'octubre. Serà el primer cop que juga fora d'Europa en els últims sis anys, des que va visitar Los Angeles l'octubre del 2008 per enfrontar-se amb els Lakers (a la imatge) i els Clippers. En la gira, hi haurà dos amistosos, un el dia 7 contra el Zhejiang Lions –el club xinès es va fundar el 2005 i el curs passat va arribar a quarts en el 'play-off'– i l'altre, l'11 contra el Taiwan Mobile actual subcampió de la lliga del seu país. Tot plegat ha obligat el Barça a ajornar el partit de la segona jornada de la Lliga Endesa –encara no s'ha sortejat el calendari–, previst per als dies 11 o 12 d'octubre. L'ACB n'està al corrent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)