ACB

“No vinc enganyat”

Lliga Endesa. Pedro Martínez desprèn il·lusió el dia que comença la segona etapa a Manresa i diu que “és conscient de les limitacions del club”

A Manresa s'ha atiat un clima de positivisme des que dissabte el club va anunciar el fitxatge de Pedro Martínez per tres temporades. El sí del segon entrenador que més duels ha dirigit a l'ACB (677, únicament superat per Aíto) ha reforçat el nou projecte de La Bruixa d'Or, que, fins fa uns dies, es veia amb recel per les penúries econòmiques de l'entitat.

Pedro Martínez coneix el club –va dirigir el primer equip fa dues dècades, entre el 1990 i el 1994– i, com ell va admetre ahir en la seva presentació, aquest fet ha influït en la seva decisió final. En tot cas, el tècnic, de 53 anys, va deixar clar que sap on trepitja: “Sóc conscient de les limitacions del club. No vinc enganyat. Sé que anirem trobant dificultats, però el club m'ha promès fer les coses tan bé com es pugui. I crec que, entre tots, ho tirarem endavant.” “El repte és engrescador i l'afronto amb gran il·lusió. Crec que si remem junts al club, donarem una bona resposta”, va insistir el català.

Interpel·lat sobre si l'arribada de Pedro Martínez afectaria el que es pot ara invertir per fer la plantilla, el president, Josep Vives, va ser taxatiu: “En absolut. I vull remarcar que l'arribada del Pedro ens ajudarà a l'hora d'explicar el projecte i de fer-lo més atractiu per a tots els jugadors que es puguin incorporar.” Vives va remarcar el plus que donarà el nou tècnic per recuperar la trempera: “Vam passar dos anys en què l'afició no estava contenta. Hi havia desencant.”

La plantilla

El director esportiu de La Bruixa d'Or, Pere Romero, va confirmar que ell també seria assistent del nou tècnic, i no va donar detalls de les peces que poden entrar en l'equip. A més de recordar els dos amb contracte (Àlex Hernández i Rasmus Larsen), va subratllar que s'estava en converses amb el Barça per rebre, un altre cop, la cessió de Marcus Eriksson, de qui té opció preferent.

Pedro Martínez va remarcar que s'haurà de tenir paciència: “Volem els millors jugadors que sigui possible tenint en compte les nostres limitacions. Ara hi ha altres equips davant nostre i haurem d'esperar. Si continuen en el mercat d'aquí a uns dies, podrem pugnar per ells. Però això no és nou. El Manresa ha funcionat sempre així: fer apostes amb més o menys risc.” Romero va dir que, per damunt de la resta, la prioritat serà la posició de base: “És bàsica perquè la resta lligui.” Quant a objectius, Pedro Martínez no va parlar de permanència, sinó de fer un equip a mitjà termini: “No tot és guanyar. Ens centrarem a tenir un bon dia a dia i a créixer com a equip. Si ho fem, tindrem èxit.”

No tot és guanyar. Primer, prioritzo fer que els jugadors juguin com a equip, s'esforcin, millorin. Si ho fem, els resultats seran bons
Per sobre dels resultats, el club ha tingut sempre una bona línia d'humilitat i una afició fidel, de bàsquet
Pedro Martínez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)