ACB

L'atzucac de Lorbek i el Barça

Lliga Endesa.Al club i al jugador els calia un altre equip per arribar a una rescissió de contracte satisfactòria per a tots, però això depenia que l'eslovè, que no ha fet net dels problemes físics, fes un bon mundial

A vegades passa que ni amb tota la bona voluntat i el respecte més sincer n'hi ha prou perquè dues parts es posin d'acord, situació que desemboca en un final agre. Malauradament per als uns i els altres, el Barça i Erazem Lorbek corren avui el perill d'acabar tastant l'indesitjable sabor.

És públic, i el jugador i el seu representant ho saben i ho accepten, que el Barça no compta amb ell per a la temporada vinent. És a dir, calia (cal) trobar un punt satisfactori per a totes dues parts per tal d'acordar la rescissió d'un contracte que volta els dos milions d'euros. Són molts diners i tothom defensa el que és seu: el Barça voldria estalviar tant com fos possible i el jugador, per bé que és plenament conscient que el contracte està fora de mercat i cedeix, no vol marxar amb una mà a la butxaca i l'altra al darrere. Posicions comprensibles, amb les dues parts buscant un tercer element en l'equació: un equip que estigués interessat en Lorbek. Un club amb cara i ulls que, sense mundial, no és enlloc.

L'aparador

Que aparegués un equip interessat en els seus serveis depenia del fet que Lorbek fes un bon mundial. És a dir, que fos capaç d'imposar la seva classe i que el seu atacant no li pintés la cara en cada acció. Perquè això passés calia que l'aler pivot estigués físicament molt proper al seu màxim. Però això no serà possible: dimecres a la nit el seleccionador Jure Zdovc, d'acord amb els metges i el mateix jugador, van haver de cedir i no incloure'l en la llista final d'Eslovènia. Perquè Lorbek no fa net. No hi ha manera.

Ara turmell, ara genoll

Acabada la lliga (26 juny), el blaugrana va començar un pla de recuperació per solucionar els problemes de turmell que li van impedir jugar el quart partit de la final i que, en menor o major mesura, va arrossegar tota la temporada des que va tornar de la intervenció quirúrgica feta l'estiu passat. Fisioteràpia i treball específic per incorporar-se en condicions, el 21 de juliol, a la concentració de la selecció eslovena.

Arribats aquí, i després d'un primer entrenament amb el combinat, els metges i els fisioterapeutes eslaus van decidir que calia continuar amb un treball al marge del grup. Dies després, i més o menys recuperat del turmell, el genoll se li va inflamar. Unes molèsties que, ho recorda bé l'aficionat, han comportat que Lorbek corregués per la pista amb un trot descoordinat i anguniós, cosa que a més li ha ocasionat constants problemes posturals –tot agreujat també per la seva facilitat a guanyar pes, un fet que alhora s'ha aguditzat per la impossibilitat de treballar al 100%.

Després que Eslovènia tornès de Lituània, on fins aquest dilluns va jugar-hi un torneig, Lorbek s'havia de reincorporar en el grup, en la que havia de ser la prova definitiva per avaluar el seu estat. Però ja no ho ha fet. Després de sotmetre's a una ressonància, els facultatius eslovens han trobat problemes en el cartílag i els meniscs del genoll, fet que demanaria, a criteri del doctor de la selecció, una intervenció. “Les proves diuen que el genoll no està en condicions satisfactòries i que hi ha inestabilitat en el cartílag i en els dos meniscs”, va dir el metge, que va esmentar també el fet d'evitar posar en risc la carrera de l'aler pivot.

Encara amb contracte amb el Barça fins al juny del 2015, Lorbek serà dilluns a Barcelona, quan l'equip comenci la pretemporada, per ser avaluat pels metges del club i, a partir del diagnòstic, prendre una decisió.

EL FUTUR

Lorbek té afectats els meniscs i el cartílag del genoll i no podrà jugar el mundial
Segons els metges d'Eslovènia que l'han tractat, cal que passi per la sala d'operacions
Dilluns vinent Lorbek serà a Barcelona per ser avaluat pels metges del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)