Més bàsquet

Mundial 2014

Els catalans a l'ombra

El preparador físic Toni Caparrós, el cap de comunicació Jordi Román i l'analista dels rivals Jordi Fernández fan la feina fosca, sense ressò mediàtic, necessària al costat de les estrelles d'Espanya

Tothom parla d'estrelles, de jugadors NBA. Tothom parla dels Gasol, de Rudy, de Ricky... Però darrere de l'Espanya que ha de fer història en el mundial hi ha una sèrie de persones que vetllen perquè tot això sigui possible. Però són gent anònima. Entre ells n'hi ha tres que són catalans. Un d'ells és el que s'encarrega de posar-los en forma: Toni Caparrós. Fins aquest estiu ha estat el preparador físic del Barça de Xavi Pascual amb èxits evidents i des de l'estiu passat està en dinàmica de la selecció espanyola: “És com una pretemporada però més compacta que amb un equip de l'ACB, els objectius s'han d'aconseguir en menys temps.” En aquest sentit, el fet d'haver-hi la meitat de la selecció espanyola amb jugadors NBA i d'altres que hi han jugat li facilita la feina: “A l'NBA ja fa anys que els jugadors tenen preparadors físics i entenen molt aquesta feina, és un luxe treballar amb jugadors de tant nivell.” Caparrós, que va viure intensament el bàsquet universitari nord-americà el curs 2000/2001 a Miami i a Califòrnia, va tornar per anar al Mann Filter Saragossa femení i després va estar al Barça B amb Manolo Flores com a segon entrenador i dos anys més també com a preparador físic abans de fer el salt al primer equip amb Dusko Ivanovic: “He pogut complir el meu somni tant en competicions de clubs com en competicions de seleccions.” Al seu costat hi ha una de les persones més estimades a la federació espanyola: Jordi Román. L'històric periodista de Badalona va ser cap de bàsquet del Mundo Deportivo fins al 2008. Va fitxar per la FEB, on va portar la comunicació de la presidència de la FEB, després hi va afegir la direcció de comunicació i ara és el cap de premsa de la selecció espanyola al mundial: “Treballar i conviure amb el que es pot dir que és avui un dels millors equips de bàsquet del món és una experiència extraordinària per a qualsevol. Tot el que hem pogut llegir i escoltar d'aquest grup queda curt en viure-ho de dins. Són jugadors extraordinaris que tenen el màxim respecte pels professionals que treballem amb ells i t'ho posen tot fàcil.” El tercer català de l'equip és el badaloní Jordi Fernández. Aquest jove entrenador ha estat enguany el tècnic ajudant del Canton Charge, l'equip que els Cavaliers de l'NBA tenen en la lliga de desenvolupament D-League. Fernández va emprendre ara fa cinc anys l'aventura nord-americana i és un dels tècnics més considerats en la franquícia de LeBron James. El català fa l'anàlisi dels rivals: “Sempre vaig un pas endavant, filtro la informació perquè Orenga i els seus ajudants tinguin les dades dels rivals i les tendències dels jugadors.” Per a Fernández, que només té 28 anys, és un luxe: “Estic molt agraït a la federació espanyola i a l'Àngel Palmi per l'opció que m'ha donat per seguir el vincle del bàsquet europeu i viure una experiència única.” El tècnic encara no sap quin càrrec tindrà dins els Cavs el curs vinent.

44
dies
dura ja la concentració de la selecció espanyola des que el 23 de juliol es van reunir a Madrid. Quaranta-quatre dies de convivència entre les estrelles i la resta de l'equip.
2
jugadors NBA
té Toni Caparrós sota les seves ordres, a qui controla tot l'aspecte físic: Ricky Rubio i Marc Gasol. Fins aquest estiu ha estat el preparador físic del Barça de Xavi Pascual.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)