ACB

Antiviolència s'acarnissa amb l'aficionat de la Penya

Bàsquet. Proposa una multa de 4.000 euros i la prohibició d'entrar a recintes esportius un any, i 3.000 euros i sis mesos d'allunyament a dos seguidors més

A Àlex Molina l'afer de l'estelada li podria costar caríssim. La comissió antiviolència ha proposat que se'l multi amb 4.000 euros i se li prohibeixi l'accés a recintes esportius durant un any. Sancions totes a la banda alta de les que usualment afecten els aficionats.

La sanció és per “alterar l'ordre a la graderia”, “insults a altres espectadors” i “agressió a agents de l'autoritat”. Calculadament, s'evita fer referència a l'estelada. La llei 19/2007 contra la violència, contra el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport considera infracció greu vulnerar la prohibició, expressada en l'article 6 d'“introduir, exhibir o elaborar pancartes, banderes, símbols o altres senyals amb missatges que incitin a la violència, o que puguin amenaçar, insultar o vexar qualsevol persona o grup”. De l'estelada ni se'n parla, però és evident que el símbol independentista va ser l'origen de tot.

No content amb això, antiviolència vol que es multi amb 3.000 euros i sis mesos de prohibició d'accés als recintes dos aficionats més del Joventut. En aquest cas, la sanció és per, presumptament, “haver alterat l'ordre de la graderia, haver insultat altres espectadors i haver-s'hi encarat”.

Per obrir un expedient sancionador, la comissió ha de rebre un informe del coordinador de seguretat del recinte esportiu, que es basa en les informacions que aporten les forces policials actuant. Per descomptat, no té res a veure amb la versió de Molina i dels testimonis. Però la versió policial té presumpció de veracitat.

La comissió només proposa sancions, perquè no té facultat legal per executar-les. Les propostes de sanció –fins a 60.000 euros– es traslladen a la delegació del govern, que és la que l'executa. Com una multa de trànsit, per exemple. Això sí, com que és una resolució administrativa, pot ser recorreguda, i això és el que farà Àlex Molina i el seu advocat, que presentaran al·legacions i proposaran proves. Si són desestimades, el recurs al contenciós administratiu és el pas següent.

El judici, a banda

La sanció d'antiviolència no té res a veure amb les responsabilitats que Molina haurà d'afrontar en el judici de faltes assenyalat per al pròxim dia 17 a Saragossa. Allà, per exemple, Molina tindrà assistència lletrada i es podrà explicar. Davant antiviolència no ho ha pogut fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)