ACB

ÀLEX MOLINA

AFICIONAT DEL FIATC JOVENTUT

“Per dur una estelada no et poden fer passar tot això”

L'aficionat de la Penya detingut per portar una bandera parla de la situació: “Si no em deixen entrenar aquí un any, em plantejo marxar fora”

Àlex Molina (21 anys) va marxar un diumenge 5 d'octubre a animar la seva Penya i va acabar a comissaria per uns fets que no va fer. El pecat: portar una estelada. S'ha fet mediàtic involuntàriament, però des del silenci reclama justícia.

Dos mesos després, trenca el seu silenci. Com se sent?
Em sento malament pels cinc testimonis que ara els han posat al mateix paquet per dir la veritat.
Detenir un innocent i l'acabar-lo fent culpable em semblava que només passava a les pel·lícules...
Quan em van posar a la garjola, no en tenia ni idea, de què hi feia, fins que va venir el meu advocat i em va explicar què havia passat. Sincerament, no sabia per què hi era.
300 euros de multa i s'exposa a 4.000 més i un any sense entrenar-se ni jugar. Que bèstia, no?
Entreno un equip a la Penya i un al Sant Andreu. Deixar-los a mitja temporada i no poder fer el que més m'agrada, que és entrenar, fa que em plantegi marxar a fora. No jugar encara em faria més mal, perquè des dels tres anys que ho faig. És molt dur que ara em diguin que no puc.
Alguna cosa devia fer, deuen dir alguns?
Els entenc. Molts m'han dit: “Àlex, segur que vas fer alguna cosa. Si no, no t'agafen.” Jo només els dic la veritat. Han posat paraules en boca meva que no he dit. Insultar? Mai ho he fet ni a la policia ni a l'afició del CAI. Quan em van detenir va ser quan la Penya va fer un triple, érem uns deu celebrant-ho, però jo era qui portava l'estelada a la mà.
Com és l'Àlex Molina de caràcter?
Crec que sóc una persona tranquil·la i diuen que bona persona. Amb cinc policies envoltant-me, com havia de poder fer alguna cosa?
De què li ha servit l'experiència?
M'ha servit per disfrutar més del bàsquet, d'entrenar, d'estar amb la família. Quan estàs sol a la garjola penses i penses, i el que et ve al cap és que vols estar amb la família i els amics.
Com definiria la seva situació?
Injustícia amb majúscules. L'estelada no està prohibida als camps i va ser un “a aquest català ara l'agafem”.
Tornarà a portar una estelada?
De moment, me'n mantindré al marge. A Catalunya la seguiré portant. Per Espanya m'ho pensaré més.
Des de Maldonado fins a Villacampa, amics, anònims... el suport li ha arribat de tot arreu?
No tinc paraules. Em van fer apagar el mòbil a comissaria i quan vaig sortir, el vaig engegar i durant 20 minuts no el podia utilitzar perquè no paraven d'entrar missatges. La gent s'ha abocat molt. En el moment que estem ha impactat més. La gent s'ha mogut i ens hem de seguir movent. Per portar una estelada no et poden fer passar això. Vaig fer un escrit agraint el suport de tothom, però n'hauria de fer 80.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)