FEB

Ibekwe ho peta tot

Lliga Femenina. La nigeriana és a punt de superar els sostres històrics de valoració i rebots de la competició però la seva portentosa actuació no evita el patiment per assolir la victòria

Hi ha dies que no saps per què, però tot et surt rodó. Ify Ibekwe recordarà molt de temps el partit d'ahir a Logronyo i l'Spar li agrairà eternament els 27 punts, 23 rebots, 5 assistències, 3 recuperacions i 7 faltes rebudes que van dibuixar una actuació galàctica, coronada amb el rebot d'atac i bàsquet que va fer-li entendre al Promete que el partit se li escapava (62-68 a 1:45 del final).

L'Spar no va fallar a la pista del cuer i tan sols guanyant dos dels tres partits que jugarà a Fontajau en les tres pròximes jornades (els rivals són el Gran Canària, el Cadí i el Ferrol) jugarà la copa. Però l'actuació d'Ibekwe i l'ofici de l'equip per retrobar el camí quan les locals havien remuntat (55-50) no poden eclipsar que el Promete va atropellar-lo físicament. I no és qüestió d'edat, perquè justament va ser Licet Castillo (41 anys) qui va liderar el seu equip amb triples, verticalitat i energia per travessar el camp de punta a punta un cop i un altre.

Fregant la perfecció

La proposta va ser l'habitual des que no hi ha Gidden: cinc obertes, i el talent fa la diferència. Jordana es refeia de l'1/10 contra el Conquero i Ibekwe anotava i mossegava al darrere al costat de Chambers, que també sumava (9-17). Després d'un bàsquet genial de Carbó (12-23) Castillo (10 punts) tancava el quart deixant en evidència l'Spar amb un coast to coast.

Amb el 2+1 d'Ibekwe (14-30) el Promete temia un ruixat. Però Castillo va trobar una aliada en Knezevic (22-32). Èlia Ros va sortir a mossegar i a donar un bon descans a Jordana, però eren les locals les que s'agafaven a les rotacions com a mitjà per incrementar la pressió defensiva.

El tècnic local havia detectat quin era el problema i va començar a negar el joc de fora cap a dins de l'Spar, invitant-lo a tirar de tres punts. Sense resultats (0/8 en el quart). I per aquí van començar els problemes, tot i que l'Ifysistema mantenia l'equip local a ratlla (26-41).

L'ofici contra l'energia

3/15 tirs de camp va ser la producció de l'Spar en el tercer quart. L'equip va abusar del tir obert perquè no trobava solucions interiors i aquesta falta d'equilibri la penalitzava el Promete a l'altra anella, corrent, des del triple o amb Knezevic fent mal. Amb la tercera de Carbó, Jordana va apujar centímetres situant Freixanet en pista però ni així es va poder evitar un 14-0 –amb Castillo i Njonkou desenfrenades (51-46). El mèrit de l'Spar va ser saber aturar el partit, portar-lo a un ritme diferent del que volia el Promete, i Jordana va refredar Lobete amb un triple en l'últim segon (55-55).

L'Spar va tornar a trepitjar la pintura i Chambers –blindant-se mentalment davant el seu desencert (3/21 triples en quatre partits)– insistia. Ibekwe va culminar una transició (55-61) abans d'asseure's per primer cop (58-61). La pilota va cremar en cada atac de l'Spar fins que Jordana va anotar un triple de mèrit (62-66) i la nigeriana va tornar per sentenciar. Físicament el Promete no estava per bromes i l'ofici de l'Spar va ser suficient.

Avui Ibekwe era molt important per atacar l'estructura del rival i ha fet un partit molt gran. L'he felicitat, però la victòria és de totes
Ramon Jordana
Ens han tancat el joc interior i hem tingut bons tirs oberts però no han entrat. Amb un encert nostre normal no giren el partit

LA DADA

Hem arribat dues hores abans després de set hores de viatge per jugar un partit tan físic com aquest
Per moments hem trontollat, però hem parat una mica el partit i hem recuperat la frescor de cap per al final
39
de valoració
acreditava Ibekwe en la mitja part, amb 18 punts (7/8 de 2 i 2/2 tirs lliures), 16 rebots, 3 assistències, 3 faltes rebudes i 2 recuperacions.

Tremolen els sostres històrics

Ibekwe es va quedar a un pas de trencar dos rècords individuals de la història de la Lliga Femenina, els 60 de valoració establerts per Amaya Valdemoro (Halcón Viajes) en la tercera jornada del curs 1998/99 i els 25 rebots que ostenta Natalia Urdiain (Navarra) des del curs 1997/98. En la mitja part els rècords semblaven possibles, però l'exigència física del matx la va obligar a descansar, ni que fos quatre minuts.