ACB

Ofereixen dos anys més a Creus i a Pascual

El Barça ha fet arribar una proposta a l'entrenador i el secretari tècnic per allargar els seus contractes fins al 2017

Si ho acceptessin quedarien compromesos enllà del mandat de la junta directiva actual

El FC Barcelona ja ha fet arribar tant a l'entrenador Xavi Pascual com al secretari tècnic Joan Creus la proposta de renovació de llurs contractes, que expiren al final de la present temporada. Després de les converses dutes a terme en aquest inici de curs, el club ha traslladat als dos màxims responsables esportius la seva oferta, un nou contracte que expiraria, en ambdós casos, el juny del 2017. És a dir, es tracta d'un oferiment per dues temporades més.

En sintonia

“Estem parlant amb Xavi Pascual per tractar la seva renovació”, deia a mitjans de setembre el directiu responsable del bàsquet, Joan Bladé, en la presentació de la nova temporada. Des d'aquell punt fins fa uns dies, sense presses ni urgències però amb el propòsit ferm per ambdues parts, en clara sintonia, tot i les naturals divergències que hi ha en una relació d'anys, club i tècnic han treballat en aquest sentit fins que el Barça, fa prop d'un mes, va entendre que ja es donaven les condicions per portar al paper tot allò parlat.

Així, Pascual té la proposta en ferm de renovació per dues temporades més, i quan ell decideixi acceptar-la es farà oficial la continuïtat. No hi ha terminis fixats, però la voluntat de totes dues parts seria donar l'assumpte per enllestit abans de la copa, el febrer. En el cas de Creus, l'experiència en les anteriors renovacions fa preveure que fins que no s'oficialitzi la de Pascual ell no farà cap moviment.

La renovació dels contractes i el seu compliment portaria els dos protagonistes a completar nou temporades senceres en el càrrec.

A mitjà termini

Des del punt de vista del club, el moviment s'emmarca en el context que, si aquesta temporada no hi ha un daltabaix en el futbol, hi haurà eleccions al final del curs 2015/16. En aquest sentit, es vol acabar el mandat amb l'únic tècnic que ha tingut la directiva actual i deixar-lo lligat una temporada més, per evitar un període d'incertesa en cas que el contracte de Pascual i Creus acabés just quan hi haguessin les eleccions, previstes pel juny del 2016. Igualment, s'entén que en cas que tots dos estiguin sota contracte una temporada més, això no lligaria excessivament la nova directiva al tècnic i al secretari tècnic en el cas que aquesta tingués altres intencions.

LA COLLITA

11
títols,
entre eurolligues, lligues, copes i supercopes ha guanyat el Barça amb el tàndem Creus-Pascual.
No hi ha terminis, però la voluntat de les parts és enllestir el tema abans de la copa

La reiteració de l'èxit

Des que Joan Creus va fer-se càrrec de la secretaria tècnica del Barça, l'estiu del 2008, apostant per renovar Xavi Pascual, que havia agafat de forma interina l'equip el febrer anterior, han passat sis anys. Un període en el qual l'èxit i la presència constant de l'equip en la lluita pels títols ha estat una constant fins al punt que el binomi ha guanyat una Eurolliga (2010), quatre lligues (2009, 2011, 2012 i 2014), tres copes (2010, 2011 i 2013) i tres supercopes (2009, 2010 i 2011), i ha disputat totes les finals a quatre de l'Eurolliga menys una. Tot i això, tots dos, sobretot Pascual, han estat qüestionats, un fet que tècnic i secretari tècnic saben que va implícit en el càrrec, però que hi ha hagut moments que ha instal·lat el dubte tant en ells com en el club respecte a la continuïtat de la relació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)