ACB

El petit s'està fent gran

Hannah, el segon jugador més baix de l'ACB (1,79 m), s'ha convertit en la gran sorpresa de l'ACB i una de les claus que el Fiatc Joventut sigui la revelació

Tot i jugar vuit minuts menys de mitjana que al Nancy anota més i millor: “Em donen confiança i això es nota en el joc”

Clevin Hannah (Rochester, Nova York, 15/11/1987) va aterrar a Badalona com un jugador desconegut pel gran públic provinent del Nancy francès. D'entrada el que va sorprendre va ser que era el segon jugador més baix de l'ACB, amb 1,79 m, i que faria parella amb Mallet (1,80 m). Déu n'hi do, quina parella de nans. Però el tàndem està funcionant a la perfecció. Hannah ha esvaït tots els dubtes amb exhibicions ofensives de talent individual, una mà prodigiosa i caràcter descarat i ambiciós. Té molta autoconfiança.

Hannah se sent a Badalona com a casa. De fet, d'aquí a un mes tindrà un altre fill (ja té una nena): “Estic molt còmode i feliç aquí, vull continuar la carrera esportiva a l'ACB però encara és molt aviat per decidir què faré.” El nord-americà, curiosament, no ha estat cap cop titular aquesta temporada. Maldonado ha deixat clar que Mallet té els galons de titular, però l'entesa entre tots dos és gran: “El fet d'entrenar-me amb un base com Mallet m'ha fet créixer, som petits però diferents, encara que tots dos som ofensius.”

Abans de ser verd-i-negre Hannah va tenir una trajectòria si més no curiosa i inhabitual: va jugar en la lliga romanesa (Miercurea), en la finlandesa (Kauhajoen Karhu) i en la francesa (primer al ALM Évreux en la Pro B i després al Nancy en la Pro A). “Quan vaig sortir de la Universitat, a Wichita State, sí que tenia el somni de l'NBA, però ràpidament vaig tenir clar que la meva carrera seria a Europa”, diu el base. Hannah viu el dia a dia amb calma. “M'agrada relaxar-me, escoltar música i mirar la televisió amb la meva família, estem molt a gust i hem trobat a la Penya un club ideal per aconseguir l'estabilitat per poder continuar creixent”, diu el base.

Increïblement les seves xifres són millors ara a l'ACB que en una lliga inferior com a França, i això té molt de mèrit. El curs passat va fer 10,4 punts al Nancy. Enguany n'ha fet 10,5. Va fer un 37,9 per cent en triples. Ara ja acredita un 40 per cent. Tot això jugant vuit minuts menys de mitjana perquè s'ha de repartir amb Mallet. Ha passat de 27 a 19. “Amb el Demond ens portem molt bé, de fet amb tota la plantilla hi ha una química especial, és per això que juguem tan bé, ens sentim amb confiança i això es nota.” Per Hannah el secret de l'èxit és Maldonado: “És un entrenador que transmet seguretat fins i tot quan no surten les coses a la pista, treballo molt i sempre hi ha calma, un fet clau per treballar.”

1,79
metres
fa Clevin Hannah, el segon jugador més baix de la competició, només superat pel base de l'Obradoiro Cardenas (1,76 m).
40
per cent
en triples té ara mateix Hannah en la lliga ACB (25/63), millor que el 37 per cent que va tenir a França el curs passat (50-132).
0
vegades
ha sortit de titular. Sempre ho ha estat Demond Mallet, però Hannah ho ha assumit amb normalitat tot i que era titular indiscutible al Nancy.
4
països
és el nombre de països en què ha jugat Hannah fora dels Estats Units: Romania, Finlàndia, França i Catalunya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)