FEB

Marta Xargay jugarà amb l'equip campió de la WNBA

Lliga Femenina. La gironina s'ha compromès amb les Phoenix Mercury per les tres pròximes temporades; s'hi incorporarà un cop acabat l'europeu

Marta Xargay (Girona, 1990) viurà a partir de l'estiu vinent una experiència única per a una jugadora catalana: defensar la samarreta del campió de la WNBA. La base del Perfumerías Avenida s'ha compromès per tres temporades amb les Phoenix Mercury, un dels tres
equips que han guanyat com a mínim tres anells de la lliga professional.

Xargay, que prefereix no fer cap comentari perquè vol concentrar-se en la copa, tindrà com a companyes d'equip jugadores com ara Candice Dupree, DeWanna Bonner, Britney Griner –la primera jugadora del món que esmaixa regularment–, Penny Taylor i també la seva companya actual a Salamanca Shay Murphy. Totes van ser campiones l'estiu passat al costat de la gran absent, Diana Taurasi –icona del bàsquet femení dels EUA, que ha comunicat que no disputarà la pròxima WNBA, amb gran pena però també resignació per part de les Mercury i de la mateixa lliga. La raó és de pes. El seu club, l'Ekaterinburg rus, li paga 1,5 milions de dòlars a canvi que l'estiu vinent descansi, unes quinze vegades més que el relativament modest salari màxim autoritzat. Taurasi té 32 anys i, a més de liderar l'equip campió, va ser l'MVP de la final.

El paper que reserva l'entrenadora Sandy Brondello a Xargay és una incògnita, però en la plantilla, de moment, no hi ha cap base de les seves característiques. De fet, en el cinc titular que va guanyar el títol no n'hi havia cap, i era justament Taurasi qui actuava en aquesta posició.

Es perdrà l'inici

Marta Xargay acabarà la Lliga Femenina com a màxim el 29 d'abril. La fase regular de la WNBA comença el 5 de juny, però la jugadora catalana no s'hi incorporarà fins que hagi acabat l'europeu (de l'11 al 28 de juny). Així ho ha pactat amb les Mercury, que no en podran disposar durant els nou o deu primers partits, en el cas que la selecció espanyola arribi
lluny en l'europeu. Quan acabi la WNBA –a final de setembre, si les Mercury arriben a la final– Xargay tornarà de seguida per fer una mínima pretemporada amb l'Avenida.

Chambers també hi serà

Brittany Chambers, l'escorta de l'Spar Citylift Girona, també debutarà l'estiu vinent en la WNBA. La jugadora nord-americana ha signat contracte amb les San Antonio Silver Stars, tot i que l'equip que la va triar en el draft del 2013 (amb el número 22) va ser Los Angeles Sparks. Marta Xargay debutarà amb tots els honors en la WNBA i serà la primera gironina que ho aconseguirà. Va estar-hi molt a prop Queralt Casas (1992) l'estiu del 2012, quan va fer la pretemporada amb les Minnesota Lynx, finalistes aquell estiu i campiones el següent. Xargay serà la sisena catalana que juga en la lliga professional dels Estats Units. Abans hi van anar Betty Cebrián (New York Liberty, 1998), Marina Ferragut (New York Liberty, 2000), Marta Fernández (Los Angeles Sparks, 2007 i 2009), Núria Martínez (Minnesota Lynx, 2006 i 2010) i Anna Cruz (New York Liberty, 2014). El millor resultat és el de Ferragut (subcampiona) però ningú ha tingut la presència d'Anna Cruz l'estiu passat (27 minuts).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)