FEB

El ‘big five' de l'Spar

La final. El cinc titular gironí mai no havia tingut una actuació tan espectacular en un mateix partit

L'Spar va fer dissabte el que cap equip havia aconseguit en les tres últimes temporades: guanyar dues vegades l'Avenida a Würzburg en competicions FEB en una mateixa temporada. Des que ho va fer el Ros Casares el curs 2011/12 –allà hi era Roberto Íñiguez– l'equip castellà havia mostrat una fortalesa remarcable com a local que només el Rivas va posar en qüestió ara fa un any fent el mateix que l'Spar dissabte passat.

El cinc més efectiu

En l'enquesta que va publicar L'Esportiu abans de la semifinal, diversos entrenadors de Lliga femenina veien equilibri en els cinc titulars de l'Spar i l'Avenida, una opinió compartida pels tècnics del Conquero i el Cadí, els semifinalistes eliminats. Alguns pensaven que fins i tot, Jordana, Chambers, Ibekwe, Kuktiene i Gidden estan un punt per sobre de Marta Xargay, Marta Fernández, Ferrari, Robinson i Rezan. Dissabte el cinc titular de l'Spar els va donar la raó.

Per sumar el triomf que deixa l'equip a 40 minuts de guanyar la Lliga Femenina, les cinc jugadores de sortida van anotar 81 punts (de 85 totals), van agafar els 34 rebots de l'equip, van donar 16 assistències (de 18) i van sumar 99 de valoració (de 100). Més punts i més valoració que cap cinc titular dels altres partits de la temporada (71 i 91 eren els sostres).

Al bàsquet nord-americà els equips campions es fonamenten en tres peces. Amb Jordana (21 punts, 4 rebots, 3 assistències i 31 de valoració), Chambers (10, 7, 3 i 9), Ibekwe (17, 12, 5 i 22), Kuktiene (20, 1, 2 i 21) i Gidden (13, 10, 3 i 16), l'Spar va convertir el big three en un autèntic big five, un autèntic malson per a la defensa de l'Avenida que va quedar exemplificat amb els sis triples del tercer quart. No és cap tòpic, si les cinc peces en pista amenacen i són fiables, a tot arreu no hi pot arribar una defensa. La manta no ho tapa tot.

Amb tres grans

Íñiguez ha jugat els tres partits de play-off amb el mateix equip bàsic, amb les tres grans Ibekwe (de falsa alera), Kuktiene i Gidden juntes. No és un invent per a la fase decisiva. Dels 24 partits en què totes han estat disponibles, aquesta estructura ha saltat al parquet d'inici nou vegades.

Té avantatges en atac –genera espais per Gidden a dins perquè Kuktiene juga oberta i treu el quatre rival de la pintura, i Ibekwe pot portar a sota la seva defensora, més petita– i obliga a acceptar alguns condicionants en defensa, que dissabte van ser molt menors. Ferrari i Marta Fernández només van castigar puntualment Ibekwe, Gidden va minimitzar l'impacte de Robinson i Kuktiene va estar sorprenentment intensa amb Rezan.

81
punts
van sumar entre Chambers (10), Jordana (21), Kuktiene (20), Ibekwe (17) i Gidden (13), dels 85 totals de l'equip.
99
de valoració
va ser l'aportació de les jugadores del cinc titular a Salamanca. Tot l'equip va valorar 100.

Noemí Jordana, el fuet de l'Avenida

Farà 35 anys però està fent la seva millor temporada. Decisiva des de la màxima responsabilitat, Noemí Jordana s'ha convertit en l'assot del Perfumerías Avenida. Dissabte va establir el seu sostre de valoració des que juga a Girona (31), superant els 26 que va obtenir en un partit de la temporada 2012/13. El rival? Sí, correcte, el Perfumerìas Avenida, en aquell partit disputat a Palau-sacosta que va proporcionar el primer triomf gironí contra l'equip castellà. No és casualitat. Aquestm curs, Jordana ja ha tingut una altíssima responsabilitat en els triomfs contra l'Avenida en la fase regular: 9 punts, 6 rebots, 4 assistències i 19 de valoració a Salamanca i 12 punts, 3 rebots, 4 assistències, 3 recuperacions i 16 de valoració a Girona. I governant el partit, sempre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)