FEB

Ibekwe i Gidden s'allunyen de l'Spar

Bàsquet. Lliga Femenina. El club ja les dóna per perdudes, i també haurà de substituir Freixanet i Kuktiene

L'Spar Citylift Girona ja s'ha fet a la idea que la plantilla 2015/16 no podrà tenir gaires elements en comú amb la que ha guanyat la Lliga Femenina. Tant en el supòsit que el club pugui afrontar l'Eurolliga com si no és així, la continuïtat del seu joc interior està gairebé descartada. Per raons diferents, Ify Ibekwe, Vanessa Gidden, Jael Freixanet i Vita Kuktiene són jugadores que el club considera perdudes per al curs vinent.

En el cas d'Ibekwe i Gidden, el fet d'haver estat dues jugadores d'altíssim impacte en la lliga ha propiciat que la seva cotització s'hagi enfilat molt per sobre del que el club podrà pagar en la millor de les hipòtesis pel que fa a l'increment d'ingressos. De fet, el catxet d'Ibekwe la podria situar a Turquia, una de les lligues amb més potencial econòmic. El cas de Vanessa Gidden és similar i el seu espectacular final de temporada contra jugadores de referència a Europa, afegit a la seva experiència (a punt de fer 30 anys i amb vuit temporades a Europa), la revalora i la converteix en una peça interessant per als equips d'Eurolliga.

Vita Kuktiene, que va tenir un paper destacadíssim en les semifinals i la final, tampoc no tornarà a fitxar per l'Uni. En el seu cas, és una decisió personal, ja que ha viscut tot l'any allunyada de la seva família (té un fill de cinc anys) i, tot i que vol continuar jugant un any més (en tindrà 35), seduïda per la possibilitat de ser olímpica a Rio l'estiu vinent, ho farà en un equip lituà. Abans de marxar ja va fer saber al club que només jugaria al seu país.

Canvis en el bloc català

L'Spar ha mantingut en les últimes temporades el mateix bloc de jugadores catalanes i aquesta decisió no és aliena als èxits d'aquesta temporada. Però ja és segur que haurà de buscar un recanvi per a Jael Freixanet. L'alera pivot ja feia mesos que havia decidit demanar una beca Erasmus per al curs vinent –sense ni sospitar el desenllaç esportiu de la temporada–, que finalment ha aconseguit i que la durà a Hèlsinki. Allà ja decidirà si busca un equip per mantenir-se en forma i tornar la temporada següent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)