FEB

Roberto Íñiguez, a Rússia

Bàsquet. Lliga Femenina. L'entrenador de la històrica lliga de l'Spar Citylift Girona fitxarà per una temporada pel Nadejda Orenburg i podria ser rival de l'equip gironí en l'Eurolliga

Quan tothom està d'acord que un fet passarà, habitualment acaba passant. Roberto Íñiguez, l'entrenador del títol de lliga de l'Spar Citylift Girona, va fer saber durant el cap de setmana que ha decidit acceptar la proposta del Nadejda Orenburg, el subcampió de Rússia, per dirigir l'equip la temporada que ve. A la banqueta russa també hi aspirava el seleccionador espanyol, Lucas Mondelo.

Només un any –el club li proposava un 1+1– perquè ell és així, perquè per treballar s'ha de sentir a gust i perquè en el Fenerbahçe no s'hi va acabar de sentir. Justament això, treballar a gust, és el que l'ha fet dubtar, el que li ha fet valorar la proposta de renovació de l'Uni, que, per descomptat, no podia competir econòmicament amb el Nadejda. Tot i que sabia que probablement marxaria, Íñiguez ha assessorat el club en les últimes setmanes i assegura que no interferirà en cap negociació que l'Uni tingui oberta.

Trencar l'ordre establert

A Roberto Íñiguez el fitxen per mirar de canviar la correlació de forces entre els equips russos, tant en la seva lliga com en l'Eurolliga, en la qual podria arribar a enfrontar-se amb l'Spar perquè el Nadejda ha revalidat la plaça com a subcampió de la lliga russa (PBL). L'equip d'Orenburg ha patit com pocs la supremacia de l'Ekaterinburg aquesta última temporada: hi ha perdut la final de la lliga (3-1) i també va caure eliminat en quarts de l'Eurolliga (2-0) per la norma –ara derogada– que obligava que dos equips de la mateixa federació s'enfrontessin a quarts independentment de la posició que haguessin ocupat.

L'entrenador de Vitòria substituirà en la banqueta russa el grec Giorgios
Dikeoulakos, que ha estat a Orenburg pràcticament dues temporades amb tres finals perdudes (dues de lliga i la de copa 2013/14, sempre contra l'Ekaterinburg) i dues classificacions entre els vuit millors en l'Eurolliga.

Íñiguez ja té la plantilla pràcticament feta. Li falta una pivot per completar una nòmina amb continuïtat i que té la catalana Anna Cruz com a directora de joc i referents claríssims tant en el perímetre (DeWanna Bonner, exjugadora del Rivas i l'Avenida)com a dintre, amb Candice Dupree (arribada a mitja temporada) i Natalia Vieru. A partir d'ara treballarà per buscar la jugadora que li falta, però no trepitjarà Orenburg –ciutat d'uns 550.000 habitants situada al sud de Rússia, a l'altura del mar Caspi– fins al 15 d'agost.

M'ha costat, perquè aquí he estat molt a gust i en pocs mesos hi he fet amics. Però competir amb l'Ekaterinburg és un repte que m'atreu
32-0
és el balanç
de Roberto Íñiguez en la Lliga Femenina: 21-0 amb el Ros Casares (2011/12) i 11-0 amb l'Spar Citylift Girona
No em ficaré pel mig en cap negociació que tinguin oberta. I saben que em tenen per al que necessitin
Roberto Íñiguez

El substitut no serà de la casa

L'Uni ja s'ha posat en marxa per fitxar el nou tècnic. De fet, la decisió ràpida d'Íñiguez encara li permet anar al mercat amb alguna possibilitat oberta. No tots els entrenadors estan compromesos i n'hi ha que ho estan però que tenen clàusules de sortida si reben una oferta d'un club d'Eurolliga. I l'Spar ho serà amb tota probabilitat, sobretot després del resultat de les eleccions municipals de diumenge, que avalen la continuïtat de Carles Puigdemont com a alcalde. En tot cas, l'Uni no preveu ara que el nou tècnic pugui ser de la casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)