Més bàsquet

L'Spar jugarà l'Eurolliga

Ha aconseguit els suports econòmics institucionals i privats que li asseguren la viabilitat per estrenar-se en competició europea

La supercopa la disputaran l'Spar i l'Avenida a Fontajau, una setmana abans que comenci la lliga

L'Spar Citylift serà un dels equips de l'Eurolliga 2015/16 i s'estrenarà en competició europea com a campió de la Lliga Femenina. Aquest és el fet, confirmat ahir amb una nota pel club i que s'ha de concretar amb la inscripció pertinent –la data límit del curs passat era el 23 de juny, però la FIBA encara no ha anunciat la d'aquest any– i tampoc se sap si l'equip haurà de passar per la prèvia –només en el cas que hi hagués més de 16 clubs inscrits– durant l'octubre.

El club ha aconseguit aglutinar els suports necessaris perquè sigui viable compaginar la competició europea i la Lliga Femenina, fet que implicarà més que doblar el pressupost del club. Són suports públics (Ajuntament i Diputació de Girona i Secretaria General de l'Esport) i privats, tant dels seus patrocinadors principals (Spar i Citylift) com dels recursos que genera el club, que la setmana vinent presentarà una campanya d'abonats ambiciosa: per 50 euros, l'Eurolliga i la Lliga Femenina.

La nota del club remarca “l'esforç de Spar i Citylift i la voluntat mostrada per tots els petits patrocinadors i empreses col·laboradores del club, gairebé 80, que plegats han fet possible aquest pas endavant per al bàsquet gironí”, i també “l'excel·lent predisposició i sintonia amb totes les administracions, sense les quals no hauria estat possible sortir a disputar l'Eurolliga”. En aquest sentit, una reunió dilluns 27 d'abril, quatres dies després d'haver guanyat el títol, va enfilar l'agulla i vuit dies més tard ja hi havia un acord embastat. Quedava, però, passar les eleccions de diumenge passat, que van consolidar la força de CiU en el consistori i, per tant, s'ha considerat que els acords assolits el 5 de maig tenen una base prou sòlida com per considerar-los ferms. Per això, i perquè tant el club com l'Ajuntament han percebut que no calia més demora, ahir es va emetre la nota.

El club també fa constar “el gran suport rebut des de la societat civil gironina, de tots els clubs de la gran família del bàsquet català, l'encoratjament rebut des de les xarxes socials, la predisposició dels abonats i l'interès de patrocinadors potencials”.

La supercopa, a Fontajau

L'Spar i l'Avenida, que van tancar el curs 2014/15 a Fontajau, es tornaran a veure les cares en el mateix escenari per disputar el primer títol de la temporada 2015/16. És preceptiu que el campió de lliga disputi la supercopa a partit únic a la seva pista i, per tant, el debut de Vanessa Gidden amb la samarreta castellana serà al mateix lloc on va guanyar el títol de lliga. El 27 de setembre és la data més adient (tot i que l'Avenida proposa jugar entre setmana), però encara no hi ha cap confirmació oficial.

SOCIS

50
euros
valdrà l'abonament per a tota la temporada de l'Spar, que inclourà l'Eurolliga i la lliga.

Esperant respostes per formar la plantilla

Els detalls dels acords que permetran la participació de l'Spar en l'Eurolliga es faran públics la setmana vinent, però mentrestant, amb la decisió presa, el club podrà accelerar alguns moviments per començar a confeccionar la plantilla. D'entrada, és dels pocs clubs d'Eurolliga que no té entrenador, després que Roberto Íñiguez es va comprometre la setmana passada amb el Nadejda rus. El perfil desitjat pel club és el d'un entrenador amb experiència. Tampoc n'hi ha tants sense equip, però a la llista de candidats se n'hi pot afegir algun que tingui una clàusula d'alliberament en cas de rebre una oferta d'un club d'Eurolliga. Aquesta és una pràctica força freqüent en els tècnics quan signen per equips de la zona mitjana o baixa.

Pel que fa a la plantilla, la primera resposta que s'espera és la de Noemí Jordana. La base, pedra angular de l'èxit de la temporada passada, té l'oferta del club i l'està estudiant, però l'entesa sembla probable. De la resta de jugadores titulars del curs passat, se sap segur que Vanessa Gidden (Avenida) i Ify Ibekwe (SE Queensland australià) no continuaran. De la resta no hi ha res tancat, amb una particularitat: que les normes de l'Eurolliga consideren les jugadores Cotonou com a estrangeres i, per tant, només se'n poden alinear dues. Això obligarà molt probablement a fitxar dues interiors nord-americanes i a completar la plantilla amb jugadores de passaport europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)