ACB

No els doneu vida

Lliga Endesa. El Barça vol sentenciar la sèrie per la via ràpida per evitar que l'Unicaja agafi confiança. Mai ningú ha aixecat un 2-0 en una semifinal

Si el Barça ha guanyat aquesta temporada els cinc duels contra l'Unicaja difícilment els malaguenys seran capaços de guanyar tres partits seguits i eliminar el Barça. Però, per si de cas, els de Xavi Pascual han d'evitar donar vida als homes de Joan Plaza. El Martín Carpena serà una olla de pressió, un ambient hostil, com ho demostra el fet que des de la setmana passada hi ha el cartell de “No hi ha entrades” conscients que pot ser l'últim partit del curs. La història de l'ACB assenyala que mai cap equip ha aconseguit aixecar una semifinal amb un 2-0 en contra de les 32 ocasions en què hi ha hagut aquesta situació.

Un dels que coneixen més bé l'escenari del matx és Àlex Abrines, que va explotar i debutar a l'ACB amb l'Unicaja. L'aler blaugrana ha explicat per què l'equip arriba en tan bon moment: “L'eliminació de l'Eurolliga contra l'Olympiacòs ens va fer canviar la nostra manera de veure les coses, hem de guanyar títols i estem demostrant clarament que som un clar aspirant al títol.” El mallorquí va coincidir amb la resta dels seus companys que no es pot anar a especular: “Com més aviat tinguem la plaça per a la final, millor, perquè així tindrem més temps per preparar la final.” Per Abrines, l'Unicaja ha demostrat durant la temporada que és un bon equip: “Juguem al Carpena amb la seva gent i segur que no voldran acabar així la temporada, al Palau hem jugat a un nivell perfecte, difícil de repetir.”

Xavi Pascual viatja a Màlaga amb els tretze jugadors i podria ser la primera oportunitat perquè debuti Edwin Jackson, que fins ara ha estat sempre el jugador descartat. El francès, però, podria aprofitar l'estat físic de Pleiss, que es va fer un esquinç al turmell dret. Serà dubte fins a última hora.

Un dels aspectes clau tornarà a ser el rebot, ja que, tot i que l'Unicaja ha estat dos partits en què ha estat arrasat, ha agafat 30 rebots ofensius però no ha tingut encert per culpa de la gran defensa blaugrana. Germán Gabriel arribarà a 500 partits a l'ACB.

15
punts
més ha encaixat l'Unicaja en la sèrie contra el Barça. En la lliga regular ha estat la tercera millor defensa de l'ACB amb 75,97 punts de mitjana i n'ha rebut 91 per partit.
5-0
balanç
positiu del Barça en el duel contra l'Unicaja aquesta temporada. L'ha guanyat en els dos partits de la lliga regular, en la semifinal de la copa i en els dos primers partits del ‘play-off'.
2.220
espectadors
de més hi haurà avui al Carpena (11.000) que no pas sumant els dos partits disputats al Palau Blaugrana: 4.377 i 4.503 espectadors.
23/48
triples
ha anotat el Barça en els dos primers partits de la sèrie. Quasi un 50% d'encert.
11 i 10
jugadors
del Barça van aportar algun punt en el primer i segon partits. Pascual i Plaza van utilitzar els dotze jugadors de la plantilla en els dos partits.
No ens podem relaxar. Tant me fa si surto de la banqueta o no, estem bé com a equip, l'equip funciona
Justin Doellman
No podem pensar a guanyar els tres partits perquè és una muntanya molt alta, anirem només pensant en avui
Joan Plaza
Perill de relaxar-nos? No ho crec, l'ambient que hi ha a l'equip no és aquest, som clars candidats al títol
Àlex Abrines
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)