FEB

Pikciute, el primer fitxatge

Bàsquet. Lliga Femenina. L'Spar Citylift anuncia la contractació per un any de la interior lituana, amb força experiència a l'Eurolliga tot i la seva joventut (24 anys). Prové de l'Umea suec

La configuració de la plantilla de l'Spar Citylift Girona pel curs 2015/16 va prenent forma. Després de lligar les renovacions de Noemí Jordana i Vita Kuktiene, el club va oficialitzar ahir el fitxatge de Lina Pikciute, primer reforç per a la temporada de l'estrena a l'Eurolliga. Es tracta d'una center lituana que ha desenvolupat el gruix de la seva trajectòria en equips capdavanters del seu país. L'exercici passat va ser el primer que va jugar a l'estranger; va ser a l'Umea, de Suècia, en què era peça vital. Va disputar l'Eurocopa –eliminades a vuitens, davant el Sopron hongarès– i va perdre la final de la lliga contra el Northland per 1-3, tot i tenir el factor pista per haver acabat primeres la fase regular.

El pes de Kuktiene

“És una jugadora amb presència física, pot rebotejar i té bona mà també des de mitja distància, a més del joc d'esquena a cistella”, deia Pere Puig, director esportiu de l'Spar Citylift, que subratllava el pes que ha tingut en la decisió el fet que no ocupi plaça d'extracomunitària –tan sols se'n permeten dues a l'Eurolliga– i la seva experiència al màxim nivell a Europa. De fet, ha jugat sempre competició continental en els últims set cursos, tres dels quals (2010/11, 2011/12 i 2013/14) a l'Eurolliga. Un dels aspectes del joc en què coixeja Pikciute és el tir lliure: aquest curs ha acabat la lliga sueca amb un 56% i l'Eurocopa amb un encara pitjor 37,5%. Es dóna la circumstància que del 2010 al 2014 va formar parella interior –primer en el Kaunas i després en el Vílnius– amb Vita Kuktiene, amb qui es retrobarà ara a Girona. No ha estat un fet casual. Kuktiene, que tot just va renovar la setmana passada, ha estat decisiva per convèncer-la a acceptar l'oferta gironina. Elles tenen una forta amistat, arran de coincidir en clubs i també en el combinat nacional.

Estiu lliure

Habitual de les convocatòries de Lituània, la nova pivot de l'Spar Citylift aquest cop no juga el campionat d'Europa amb la seva selecció. Va formar part de la convocatòria inicial de 17, però a principis de maig va quedar fora del grup, arran d'una inoportuna lesió. L'any passat ja havia participat en la fase de classificació per a la cita d'aquest any, acreditant 5,5 punts i 6,2 rebots.

Internacional en totes les categories, va ser escollida jugadora de l'any el 2013 –el guardó masculí va ser per a Mantas Kalnietis–, en un premi concedit pels vots dels aficionats. A l'Spar Citylift, Pikciute hi buscarà continuar la progressió sota la batuta d'un Miguel Ángel Ortega molt expert a treure suc a les jugadores joves.

Lina Pikciute
17-11-1990
24 anys
Klaipeda (Lituània)
Pivot
1,92 m
Trajectòria
2006-10
Klaipeda (LIT)
2010-12
Kaunas (LIT)
2012-14
Vílnius (LIT)
2014/15
Basket Umea (SUE)
2015/16
Spar Citylift Girona
Eurocopa 2014/15
Punts
13,7
Tirs de 2 p.
52,8% (38/72)
Tirs lliures
37,5% (6/16)
Rebots
9,7
Assistències
1,0
Taps
1,3
Minuts
29,7
Partits
6
4
temporades
han jugat juntes Pikciute i Kuktiene, dues a Kaunas (del 2010 al 2012) i dues a Vílnius (del 2012 al 2014). Van alçar quatre lligues i quatre copes lituanes juntes.

Una altra europea i una extracomunitària, per dins

Amb Kuktiene i Pikciute, la parcel·la tècnica de l'Spar Citylift té dues de les quatre peces interiors que pretén per al pròxim curs i, de moment, sense fer ús de cap de les dues places extracomunitàries. La voluntat a hores d'ara és que les altres dues siguin ocupades per una altra pivot amb passaport europeu i una extracomunitària. D'aquesta manera, es podria destinar la segona fitxa forana a una exterior, fet que permetria multiplicar les possibilitats d'elecció perquè el mercat és molt més ampli.

El full de ruta amb el qual treballa el club és una plantilla amb nou fitxes professionals. Per tant, la línia exterior la formarien cinc jugadores, de les quals només n'hi ha una de confirmada (Noemí Jordana). Faltarien una base de rotació i tres exteriors, una de les quals podria ser Anna Carbó. L'exterior, ara jugant a Austràlia, i el club han iniciat converses per renovar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)