ACB

El Barça negocia per Rice

Lliga Endesa. El jugador del Khimki és la prioritat número u en la posició de base. Encara amb contracte, l'operació és difícil però ja ha fet saber al club rus que posi preu a la seva sortida

La prioritat, l'objectiu número u del Barça per ocupar la posició de base és el nord-americà de Richmond Tyrese Rice (1,85 m, 1987). El jugador, MVP de la final a quatre de l'Eurolliga 2014 i MVP de l'última Eurocopa –campió en els dos casos–, té el passaport de Montenegro des del juliol del 2013 i, per tant, tindria la condició de jugador europeu en la Lliga Endesa. És desig primordial del Barça fitxar-lo i fa dies que el club treballa en la seva incorporació, però Rice té contracte amb el Khimki rus i aquest és avui l'escull dels blaugrana: Rice no té clàusula de rescissió i s'ha de negociar de zero amb el conjunt rus.

Molts milions

La qualitat té un preu i després de liderar el Maccabi Tel-Aviv en el títol d'Eurolliga a Milà –en els últims 11 minuts de la final contra el Madrid va anotar 18 punts–, Rice va signar l'estiu de l'any passat un contracte per tres temporades amb el Khimki. Tres temporades a raó d'1,8 milions de dòlars nets. És a dir, el base té encara per endavant dos anys i 3,6 milions signats. Tot i això, la voluntat del Barça per abordar la seva incorporació és ferma i així ho ha fet saber al club dels afores de Moscou a través dels representants del jugador. De moment, però, tot i tenir notícies del propòsit del Barça per negociar la seva sortida, el Khimki encara no ha fixat un preu final per a la llibertat de Rice. I és aquest el punt que s'està treballant.

Una xifra que no serà menor –pel jove Vezenkov el Barça pagarà uns 300.000 euros a l'Aris–, si bé el club català també és coneixedor de la realitat econòmica russa. És a dir, el contracte de Rice amb el Khimki va ser signat el
juny del 2014 i el que aleshores eren 1,8 milions de dòlars avui són, amb el canvi actual del ruble, uns 2,8. El Khimki té encara prou cintura per assumir-lo, però és indubtable que el marge de maniobra per configurar la resta de la plantilla se li redueix notablement. I aquí rau gran part de la confiança blaugrana en l'èxit final de l'operació.

Un jugador decisiu

Esquerrà, magnífic en situacions d'1x1 encarant el rival, Rice és un base anotador molt dotat pel joc posicional curt, el joc per
parelles. Si bé la direcció col·lectiva (involucrar tots els companys) no és el seu fort, és un jugador ideal per desembussar atacs a mitja pista, explosiu i ràpid. I dels que no s'amaga quan s'ha d'assumir el darrer tir. Tot i que es desgasta principalment en atac, és ràpid de mans i cames i aprofita molt bé les seves qualitats físiques per robar pilotes.

Jugador diferencial, de 28 anys i en plena maduresa, l'any passat el Madrid va intentar fitxar-lo, però va haver de cedir davant la proposta del Khimki que dirigeix Rimas Kurtinaitis. Un any després, és el Barça qui ho intenta.

1,8
milions
de dòlars nets és la fitxa anual del jugador. Contracte signat el juny del 2014, avui per al Khimki signifiquen 2,8 milions.
2
anys
de contracte li falten per complir al base amb el club rus, al qual va arribar l'estiu passat procedent del Maccabi Tel-Aviv.
17
punts
en 28,8 minuts en l'última Eurocopa, xifra que Rice va elevar en les eliminatòries: dels 15,3 en les fases de grup als 20,2.
39%
en triples
va acreditar en l'Eurocopa, amb una sèrie de 47/121. És a dir, en rodó, va sortir a 2/5 triples per enfrontament.

Internacional amb Montenegro

Si Rice, un jugador que òbviament agrada molt al tècnic Xavi Pascual, acaba finalment al Barça, aquest serà el seu setè equip en set anys de professional a Europa. Sorgit de la Universitat de Boston, el menut base ha jugat successivament al Panionios grec,
a l'Artland alemany, al Lietuvos lituà, al Bayern de Munic amb Pesic, al Maccabi de David Blatt i al Khimki. Amb tots aquests i amb la selecció de Montenegro, amb què va participar en el campionat d'Europa de seleccions del 2013 celebrat a Eslovènia. En aquell torneig, Taylor Rochestie, que jugarà al Maccabi la temporada vinent, va ser el jugador naturalitzat del combinat balcànic en el preeuropeu. Ja en el ball final, Luka Pavicevic va escollir Rice. I Rice va respondre: 16,8 punts i 4 assistències en 30 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)