ACB

Pol d'atracció

Lliga Endesa. Pleiss es converteix en el quart jugador en els dos últims estius, que deixa el Barça per marxar a l'NBA. Ha firmat tres anys als Jazz

El que li passava abans ocasionalment al Barça, ara li succeeix cada dos per tres. L'adéu de Pleiss al'NBA és el quart que pateix l'entitat en els darrers dos estius, si bé aquest cas no li trastoca els plans. Al contrari, li resol un problema. Al pivot alemany, li restava un any de contracte –més d'un milió d'euros de salari– i no comptava de cara al projecte de la propera temporada. La irrupció dels Jazz ha variat un escenari amb mala pinta ja que difícilment s'hauria trobat un equip a Europa que hagués volgut assumir el seu contracte.

Pleiss ha convençut a la franquícia de Salt Lake City després d'exercitar-s'hi els últims dies i ha firmat un contracte per tres anys i al voltant de deu milions de dòlars. Els Jazz van adquirir-ne els seus drets el febrer, provinents d'Oklahoma City. Al final, l'operació ha estat rodona per a tothom: per la franquícia –reforça la posició de center, on ja hi tenia el francès Rudy Gobert–; pel jugador, amb ganes d'anar a l'NBA des de feia temps; i pel propi Barça. I és que, no tant sols no haurà de pagar res de la seva fitxa, sinó que rebrà 600.000 euros de traspàs, el que està estipulat en la seva clàusula i xifra que va pagar-ne fa un any al Baskonia. En la passada temporada, va fer 5,7 punts i 3,8 rebots en 13 minuts de mitjana en la Lliga Endesa.

L'alemany (1989) no ha fet res més que accentuar una inèrcia que va començar a variar durant l'estiu del 2009, quan David Andersen i Ilyasova se'n van anar cap als Estats Units. Comptant-los a ells dos, ja són set elements en els últims sis anys que han anat directament del Barça cap a l'NBA.

Marcelinho i DeShaun

Podrien ampliar la llista si, com pretenen, acaben signant un contracte aquest estiu en la millor lliga del món. Tots dos han acabat lligam amb el Barça i ara, a través dels seus respectius agents, estan explorant vies per poder-hi debutar. Amb l'aler nord-americà, s'han congelat totalment les converses per allargar el contracte que, a final de temporada, semblaven molt a prop d'arribar a bon port.

I això, tenint present el fet que en la plantilla hi ha jugadors que, a curt termini, podrien rebre la seducció, econòmica i esportiva, per fer el salt en l'NBA. És el cas d'Àlex Abrines i Tomas Satoransky, tots dos seguits insistentment per Thunder i Wizards, de forma respectiva, les franquícies que en tenen els seus drets. I d'altres, a qui es té en compte des dels Estats Units. És el cas d'Eriksson que va ser triat en el darrer draft pels Hawks, en el número 50 a la segona ronda tot i perdre's el curs per lesió; o de dos dels reforços que estan lligats i que el Barça oficialitzarà en breu com Vezenkov (1995) i Diagné (1994). Tots dos van retirar el seu nom del draft a l'última hora aquest any, i segurament ho provaran el 2016. En el cas del senegalès, segur perquè és autoelegible.

1,9
milions
d'euros percebrà el Barça aquest estiu de l'NBA, comptant els traspassos d'Hezonja (1,3) i el de Pleiss (600.000).
*Pau Gasol
Grizzlies (2001)
*E. Rentzias
Sixers (2002)
*A. Varejao
Cavaliers (2004)
*S. Williams
Lakers (2006)
*J.C. Navarro
Grizzlies (2007)
*D. Andersen
Rockets (2009)
*E. Ilyasova
Bucks (2009)
*Ricky Rubio
TWolves (2011)
*K. Papanikolaou
Rockets (2014)
*Joey Dorsey
Rockets (2014)
*Mario Hezonja
Magic (2015)
*Tibor Pleiss
Jazz (2015)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)