ACB

L'arribada de Samuels, a punt

Lliga Endesa. El Barça i Samardo Samuels tenen embastat el contracte (1+1) que els unirà i, si no hi ha un gir imprevist, ell tancarà el joc interior

Falta la revisió mèdica, acabar de polir algun petit detall i signar el contracte, però si no hi ha un canvi de ritme completament imprevist ja es pot considerar el pivot de Jamaica Samardo Samuels (2,05 m, 1989) nou jugador del FC Barcelona Lassa. El jugador, que té el mateix representant que una altra de les novetats en el joc interior, Aleksandar Vezenkov, prové de l'EA7 de Milà, on ha jugat les dues últimes temporades, i signarà un contracte per una temporada amb una segona d'opcional.

Un interior poderós

Ho explicava dimecres El Mundo Deportivo, el Barça tenia en el punt de mira per completar el joc interior el jugador format a la universitat de Louisville –Rick Pitino va ser el seu entrenador en els Cardinals–. I efectivament així serà. Samuels, que ocuparà plaça de Cotonou igual com Shane Lawal, va iniciar la seva carrera professional en els Cavaliers de Cleveland, jugant també com a membre de la franquícia d'Ohio en els equips afiliats de la D-league. El final de la temporada 2012/13 va acabar-lo al Hapoel Migdal d'Israel, mentre que en les dues següents ja va formar part de l'equip de Milà.

Fort, mòbil i amb bon joc al pal baix, Samuels, que ha anat desenvolupant un tir de tres punts per bé que en cap cas n'és un especialista –en la primera temporada va acabar amb 4/9 en 25 partits en l'Eurolliga, pels 7/30 en 23 partits de la temporada passada–, alternarà les posicions de quatre i de cinc segons convingui, si bé amb Luca Banchi sempre ha jugat de cinc. Amb el conjunt italià, Samuels s'ha enfrontat en quatre ocasions al Barça, amb 13,5 punts i 6 rebots en 27 minuts de mitjana i, fa dues temporades, amb 15 punts i 4 rebots en 18,5 minuts. Si fa no fa, el que va acreditar l'últim any en l'Eurolliga: 12,9 punts (60% de 2), 5,4 rebots, 4,4 faltes rebudes i 14,3 de valoració en 26,1 minuts.

En falten dos

Ell, Vezenkov i Lawal seran doncs els substituts Lampe, Nachbar i Pleiss i, juntament amb Doellman i Tomic formaran el joc interior de la plantilla del 2015/16. Per fora, el Barça té a Satoranski, Ribas –incorporació lligada–, Oleson, Navarro i Abrines, pendent de confirmar l'arribada d'un nou base i d'un aler alt. Completaran la plantilla, amb fitxa del Barça B, Marcus Eriksson i Moussa Diagne (Fuenlabrada), tots dos jugadors de formació.

14,3
de valoració
mitjana en l'últim Top 16 per a Samuels, el 14è millor jugador de l'Eurolliga.
26%
en triples
ha estat l'encert del pivot en tota la temporada: 8/28 en la Lega i 7/30 en l'Eurolliga.

Les dificultats per portar Rice

Tyrese Rice és l'objectiu número u en la posició de base i fa dies que el Barça treballa per intentar treure'l del Khimki. Però de moment no hi hagut manera i els dirigents del club de Moscou ni tan sols han arribat a posar una xifra a la seva sortida. I tot i no descartar-lo completament –tota negociació comença i topa durant dies amb un no per resposta–, el Barça ha començat a explorar altres vies, si bé l'arribada i el contracte de Shved –tres anys i 9 milions de dòlars– podria obrir una porta a l'esperança –Rice té dos anys signats i 1,8 milions per temporada. En tot cas, els blaugrana treballen també mirant cap a d'altres bandes, intentant trobar un perfil semblant, de base anotador i que canviï el ritme dels partits, bo i sabent que difícilment serà del nivell de Rice.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)