ACB

Sàbat, a un pas de la Penya

Lliga Endesa. El base de Llagostera s'ha de desvincular del Melilla, amb el qual va firmar fa tres setmanes, per rubricar un acord amb el Fiatc Joventut

Albert Sàbat és l'objectiu de la Penya per formar parella amb Demond Mallet a la posició de director de joc. El base de Llagostera, que d'aquí a nou dies farà 30 anys, necessita, però, desvincular-se del Melilla (LEB Or), amb el qual es va comprometre el 23 de juliol sense que hi hagi cap clàusula que l'alliberi si rep una oferta d'un club ACB.

Aquesta és la qüestió. Un cop perdut Clevin Hannah, el Fiatc Joventut va haver de mirar el mercat i va recuperar l'interès que ja havia manifestat per Sàbat els dos estius anteriors. En tot cas, o al jugador no li va semblar prou consistent o, veient el que havia passat en anys precedents, no se'n va acabar de refiar i va signar pel Melilla. Ara la Penya, convençuda que de totes les possibilitats que li han quedat sobre la taula la de Sàbat ha acabat sent la més viable i satisfactòria, espera que el jugador es pugui desvincular del club nord-africà per fer efectiu l'acord a què va arribar dies enrere amb ell, tot i que fins ara no havia transcendit.

Peces per encaixar

Amb Sàbat està tot ben entès, però la posició oficial de la Penya –no pot ser una altra– és que no hi haurà res a comunicar mentre Sàbat no sigui jugador lliure. És a dir, que és el llagosterenc qui ha de negociar amb el Melilla per trencar el contracte, ja que el Joventut no té previst pagar cap compensació al Melilla. Al seu torn, el club de la LEB no alliberarà Sàbat fins que tingui el seu substitut lligat i, per tant, té la paella pel mànec. Una de les possibilitats per al Melilla és un altre català, Lluís Costa, justament el suplent de Sàbat al Burgos. Costa (1,87, 1993) té una oferta de l'Osca –en què va jugar les temporades 2012/13 i 2013/14–, però amb el remenament que hi ha en l'ACB amb la possibilitat que hi hagi dinou equips per la resolució del CSD sobre l'admissió de l'Ourense és fàcil que no prengui una decisió aviat.

En el cas que Sàbat acabi fitxant per la Penya, Salva Maldonado tindrà un segon base de perfil similar a Hannah. Menys físic però més experimentat i un punt millor com a director de joc, però amb la mateixa capacitat per anotar de llarga distància, tant sortint de bloc com creant-se els seus propis tirs. La temporada passada Sàbat va acreditar 8,6 punts (49% de 2, 40% de 3 i 87% en tirs lliures), 2,1 rebots, 3,1 assistències, 1,1 recuperacions i 9,9 de valoració en 22 minuts.

41,3%
en triples
acredita Sàbat en els sis últims anys. En el 2014/15 va llançar el triple de tirs de 3 que de 2.

Deu anys i quatre ascensos després

Albert Sàbat, de la generació de Marc Gasol i Rudy Fernández (1985) va jugar 34 partits a l'ACB amb el CB Girona. L'últim, ara fa deu anys, el 2005. Aquestes deu temporades les ha repartit entre LEB Or (9) i LEB Plata (1) però és l'últim tram d'aquesta etapa el que l'ha convertit novament en jugador ACB. Quatre ascensos esportius seguits amb el Canàries, l'Alacant i el Burgos (2), sempre amb, com a mínim, 8.6 punts, 2.1 assistències i un 40% en triples. El Canàries, però, no el va renovar i tant a Alacant com a Burgos, el club no va poder fer front als requisits econòmics per fer efectiu l'ascens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)