FEB

El Barça pensa en Barton

LEB Or. El txec podria ser l'acompanyant de Lakovic al Barça B en el paper de mentor

Si res no es torça, Lubos Barton (2m01, 1980) serà jugador del FC Barcelona Lassa B i acompanyarà Jaka Lakovic en el paper de mentor dels jugadors joves del planter blaugrana.

L'aler txec, que si fructifiquen les converses ocuparà principalment la posició de quatre a l'equip d'Alfred Julbe, va ser en aquest darrer europeu amb la selecció del seu país i, des d'aquesta setmana és a Barcelona, on té una residència de la seva etapa a Badalona –2005-08 i tram final de la temporada 2011/12– i al mateix FC Barcelona (2009-11). La primera aproximació del Barça a Barton va ser durant l'europeu i, coneixedor del seu caràcter i tarannà diari –i com que no s'ha pogut trobar un home de perfil més interior adequat per dur a terme el paper assignat–, ara mateix la seva és l'opció més factible per reforçar l'equip.

La temporada passada, Barton va jugar amb el Nymburk del seu país i, entre lliga, Eurocopa i lliga VTB va disputar 57 partits amb, en números rodons, de 16 minuts per enfrontament –en la VTB, per exemple, va fer 4,4 punts i 3,2 rebots en 14,7–. En aquest europeu, l'aler ha dut a terme un paper similar al que podria tenir al Barça B en cas d'acabar-hi jugant. Així, amb Satoransky, Vesely, Hruban, Auda i Jelinek marcant el pas, el seleccionador Ginzburg tot just li va donar 31 minuts (5 partits). En tot cas, el seu rol era el d'aportar experiència al jovent i ajudar-lo a entrenar-se bé.

Demà, partit al Serrallo

Amb l'Actel Força Lleida i el Prat Joventut disputant la final de la Lliga Catalana LEB a Granollers, el Barça Lassa B i el CB Tarragona, perdedors a semifinals, van acordar jugar un partit entre ells per continuar preparant la imminent temporada, que en el cas dels blaugrana arrenca el divendres dia 2 a Burgos. Així doncs, demà dissabte al pavelló del Serrallo i a partir de les 7 de la tarda, els jugadors d'Alfred Julbe s'enfrontaran amb els de Berni Álvarez, que en el seu cas, a LEB Plata, debutaran el dissabte 3 d'octubre, també a Tarragona, contra el Morón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)