ACB

esports

Lliga Endesa

“Abalde segur que jugarà a la Penya el curs vinent”

Lliga Endesa. El president del Fiatc Joventut, Jordi Villacampa, valora el curs i explica els plans de futur

El president del Fiatc Joventut, Jordi Villacampa, va aprofitar el final de curs de la Penya per fer una valoració de la temporada. D'entrada, es va referir als rumors que situaven Abalde, la nova joia de la corona verd-i-negra, al Barça o al València: “Amb Abalde hem de fer alguna cosa perquè si no l'any vinent marxaria gratis perquè acaba contracte, ara és el moment de fer un moviment, o li allargarem el contracte o buscarem un equip que pagui el traspàs i que ens el deixi cedit, però puc dir que Abalde segur que jugarà l'any vinent a la Penya, es quedarà a Badalona.” Per a Villacampa hi ha una prioritat que és la renovació de Vidal. El màxim responsable verd-i-negre és optimista: “Ja tenim converses molt avançades i, tot i que no és oficial, penso que es quedarà a Badalona.” Més complicat serà amb Mallet, que fa dos anys va signar un contracte per dues temporades i el tercer –l'any vinent– com a tècnic ajudant: “Amb Mallet és tot reconduïble, quan va signar es pensava que no aguantaria més de dos anys i ara potser vol continuar jugant, ja veurem què fem perquè si ell es troba bé i no trobem res millor i s'adapta al pressupost, encara pot continuar, però està tot obert”.

No retallar el planter

Jordi Villacampa va tornar a fer bandera del planter i va revelar que el consell ha pres una decisió: “Al bàsquet de base no podem retallar més el pressupost perquè ja ho hem fet molt i ja no seria productiu; Barça i Madrid han rebentat el mercat, però nosaltres competirem perquè tenim un avantatge respecte a ells que és que nosaltres assegurem que poden jugar al primer equip perquè tenim circumstàncies diferents de les seves, però fan que puguem fitxar jugadors que econòmicament no podríem fitxar”.

Quant a la temporada, Villacampa ha explicat que no ha estat fàcil: “Ha estat una temporada complicada i em costa dir-ho perquè sóc una persona guanyadora, però hem de ser realistes i hem aconseguit l'objectiu, que era la permanència. Pel nostre pressupost el que passa és que ens acostumem a posar el llistó per sobre de les nostres possibilitats, quan hem entrat a la copa o al play-off ha estat un miracle.” El màxim responsable de la Penya va ser clar i català a l'hora d'explicar per què l'equip ha estat irregular: “Tenim el que tenim i en la majoria de partits hem competit, quan no vam competir ho vaig recriminar amb una piulada, una de les dues que he fet sobre l'equip en setze anys com a president”. Pel que fa al futur, Villacampa és optimista: “Teníem dos objectius, que eren no baixar i mantenir el nostre pla econòmic, i hem aconseguit les dues coses i hem estat estrictes, perquè només cal mirar quants jugadors han fitxat l'Estudiantes, el Manresa o el Guipúscoa, i nosaltres hem incorporat sense cost per al club Rakovic perquè ell es volia posar en forma i nosaltres volíem un reforç. Ara hem de ser autocrítics i reflexionar, hem d'intentar millorar i créixer però a vegades costa molt, hem de tenir més recursos.”

Finalment, l'exjugador de la Penya va subratllar la feina dels fitxatges: “Des que sóc president tenim moltes possibilitats d'equivocar-nos a l'hora de fitxar perquè tenim un pressupost petit i hem tingut un percentatge del 70% d'encert, un èxit rotund. Si tinguéssim més diners, seria més difícil equivocar-nos perquè fitxes jugadors contrastats; quan fitxes un jugador desconegut és una sorpresa, i això no és mèrit meu sinó del nostre director esportiu, Jordi Martí, i del Salva.”

ELS FITXATGES

“Amb pocs diners tenim un alt risc d'equivocar-nos i en els últims anys l'hem encertat en un 70 per cent”
“És un entrenador compromès i crec que continuarà”

Comiat entre jugadors i afició

La sala VIP del Palau Olímpic va quedar petita per fer la tradicional trobada entre la plantilla de la Penya i els seguidors. Mig miler d'aficionats es van aplegar per veure els seus ídols, que van parlar un per un amb el capità Llovet com a mestre de cerimònies i Mallet com a més divertit. El tècnic, Salva Maldonado, va agrair el fet que la gent hagi estat al costat de l'equip en els moments més delicats del curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)