ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Redondo refusa l'oferta per ser el tècnic de la Penya

Lliga Endesa. El tècnic, de només 34 anys i format al planter del Divina Joventut, prefereix continuar com a ajudant de Pablo Laso al Madrid

2

anys

li oferien de contracte


Paco Redondo es va reunir ahir amb el Joventut i els va comunicar que refusa l'oferta que tenia per dirigir la Penya les dues temporades vinents. El tècnic badaloní va manifestar la satisfacció que el Divina Joventut hagués pensat en ell però ha considerat que no és el moment de fer el salt com a primer entrenador a la Penya actual. Paco Redondo (34 anys) continuarà, doncs, com a tècnic ajudant de Pablo Laso al Madrid la temporada que ve amb l'objectiu de continuar formant-se i creixent com a entrenador per fer el salt a l'ACB més endavant.

La de Redondo és la segona negativa que rep la Penya per dirigir la banqueta en substitució de Salva Maldonado. Dijous passat va ser Carles Duran qui va preferir la proposta del Bilbao Basket perquè l'oferta esportiva i econòmica era millor per a la seva evolució com a entrenador. Ara el club obrirà un període de reflexió per buscar la millor opció que hi ha al mercat i que s'adapti a les necessitats de la Penya. Sobre la taula hi ha diverses opcions, com ara les de Berrocal, Clarós o Tabak. El que sí que es perfila com a segon entrenador és Lluís Riera, després de la marxa del tècnic ajudant de Maldonado: Samaniego.

Nikolic, al Buducnost

D'altra banda, el fins ara pivot montenegrí de la Penya, Zoran Nikolic (2,06 m), que va acabar el contracte el 30 de juny passat, ha decidit marxar al Buducnost Voli Podgorica. Nikolic, que té 20 anys, ha jugat tres partits ACB aquesta temporada passada amb una mitjana de tres minuts sense anotar cap punt tot i que el seu equip era el Prat, a la LEB Or (5,3 punts i 4,2 rebots en 15:06 minuts de mitjana). La Penya el va posar en el dret de tempteig i, per tant, quan torni a l'ACB el Joventut tindrà sempre els seus drets. Amb el Buducnost el jove jugarà la competició estatal i l'Eurocopa, on ha quedat enquadrat en el grup C amb el Zenit, el Bayern, l'Unicaja, el Múrcia i el Sàsser.

Duran: “Estic agraït a la Penya”

L'ESPORTIU

Ahir es va fer oficial el fitxatge pel Bilbao Basket del tècnic Carles Duran, que ha signat per dues temporades. Duran, que serà presentat demà a Miribilla com a nou màxim responsable basc en substitució del seu amic Sito Alonso, va voler trencar una llança a favor del Divina Joventut: “Estic molt agraït a la Penya per l'oferta que em va fer, estic molt content perquè el Jordi Villacampa i el director esportiu, Jordi Martí, van confiar en mi, però al final vaig escollir una opció que en aquest moment penso que era millor per a la meva carrera.” Duran, però, va voler subratllar un aspecte important: “M'agrada que jo fos la primera opció i que el Paco Redondo hagi estat el segon; la Penya sempre ha estat un club formador de jugadors i d'entrenadors i penso que és positiu recuperar les apostes que s'havien fet sempre, amb l'Alfred Julbe al seu dia o amb Pedro Martínez...”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)