ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

La Penya es reconcilia amb el Prat i en serà el vinculat

Lliga Endesa. El Divina Joventut també manté la vinculació amb l'Arenys en la lliga EBA. Al Prat hi aniran cedits Amo, Costa, López-Arostegui i Bieshaar

Després de dotze temporades de vinculació entre el Prat i el Joventut, quan va acabar la temporada els dos clubs van decidir donar-se un temps per reflexionar. La Penya no tenia jugadors de primer nivell com altres anys per jugar a la LEB Or –Nogués, Abalde, Ventura, Suárez, Llovet...– i preferia trobar un equip a LEB Plata o a lliga EBA per col·locar els joves que té al planter. Però només han passat dos mesos i les necessitats del Prat per tenir jugadors i la necessitat de la Penya per trobar un club on cedir-los ha tornat a unir els seus camins. El Prat tornarà a ser l'equip vinculat de la Penya del curs vinent.

Com quedarà l'equip?

L'estructura de l'equip que tornarà a dirigir per segon any consecutiu Roberto Sánchez –segurament tornarà a tenir Salva Camps com a ajudant dels tècnics de la Penya– té ja quatre peces fixes que les ha fitxat el Prat. Renova una temporada el capità Àlex, Piru, Ros i també el pivot Gerbert Martí. S'ha incorporat procedent del Barça B Xavi Moix (1m87, 1995), en què ha jugat una mitjana d'11:35 minuts i ha fet 3,6 punts, 0,5 assistències i 2,9 de valoració. El fitxatge estrella és el de Pep Ortega (2m01, 1984) procedent del Breogán de Lugo, al qual ha fet unes mitjanes d'11,1 punts –15,4 en el play-off d'ascens–, ha atrapat 7,3 rebots i ha fet una mitjana de 15,4 de valoració. Ortega ja havia jugat al Prat a LEB Plata el curs 2008/2009 abans de marxar a Girona. Estaran cedits i seran els vinculats del Joventut quatre jugadors: Sergi Costa, Terrence Bieshaar, Xabi López-Arostegui i Òscar Amo. El base ja ha tingut força protagonisme aquest any, Bieshaar té tot just 19 anys i estava a cavall de l'Arenys a EBA i el Prat, Xabi López surt d'una operació al peu en el seu segon any sènior i ha de fer un pas més, mentre que Òscar Amo s'ha guanyat a pols un lloc a l'equip. Està disputant l'europeu sub-20 amb Espanya. Es desvincula de la Penya David Iriarte, que sembla que jugarà al vinculat del Bilbao, el Zornotza.

A Arenys, tres joves més

També s'ha renovat la vinculació amb l'equip maresmenc tot i inicialment pensar a vincular-se amb el Sant Adrià, que ha pujat a EBA. Amb l'Arenys hi aniran tres joves que estaven al júnior: el bosnià Nenad Dimitrijevic, el suec Vilgot Larsson i Quim Salvans. El tècnic tornarà a ser César Saura.

Xavi Forcada té una oferta del Lleida

X.B.

Una de les peces clau del Prat aquest curs ha estat Xavi Forcada (1m92, 1988). El base barceloní ha acabat amb unes mitjanes de 14,3 punts (sisè màxim anotador dela LEB Or), 3 rebots, 3,5 assistències i 17,3 de valoració en 27:33 minuts de joc. Forcada té la renovació sobre la taula del Prat, però hi ha molts equips que s'hi han interessat. Un és el Força Lleida, que després de saber que continuarà a la LEB Or està treballant per tancar la plantilla. Al nou entrenador, Borja Comenge, li agrada i ja té una oferta econòmicament més bona que la del Prat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)