Internacional

El Noia organitza al juliol la copa del Tricentenari

L'Olímpic de l'Ateneu serà la seu del torneig, que vol recordar els fets de 1714 des d'un vessant ludicoesportiu

Els dies 5 i 6, en format final a quatre, el disputaran Catalunya, l'equip amfitrió i dues seleccions internacionals per confirmar

La selecció catalana d'hoquei sobre patins tornarà a escena els dies 5 i 6 de juliol amb la disputa de la copa del Tricentenari, un torneig amb format de final a quatre que es jugarà al pavelló olímpic de l'Ateneu Agrícola de Sant Sadurní d'Anoia i que vol recordar els fets de 1714 des d'un vessant ludicoesportiu. A banda de la selecció catalana, dirigida per Jordi Camps, hi prendrà part el Noia Freixenet, l'amfitrió –ja en el curs 2014/15–. El cartell del torneig que organitza el Noia, la Federació Catalana de Patinatge i la Secretaria General de l'Esport el completaran dues seleccions europees, aprofitant que el campionat d'Europa, que es jugarà a Alcobendas, arrencarà pocs dies després. Les converses amb les federacions respectives estan avançades, però no es vol dir blat fins que estigui al sac i ben lligat. Portugal no vindrà perquè no té previst sortir del seu país en tota la fase d'entrenaments per no mostrar les seves cartes, conscients que, amb la nova fornada de jugadors, hi tenen molt a dir, i els italians també arribaran justos a Alcobendas, perquè la seva lliga s'acaba entre el 2 i 3 de juliol. El Noia va convidar en primera instància la selecció espanyola, que, lògicament, va declinar la invitació. El torneig serà el preludi als actes de commemoració del desè aniversari del mundial B conquerit el 2004 a Macau per Catalunya i que, posteriorment, va ser anul·lat oficialment quan la FIRS va revocar l'admissió de la federació catalana arran de les pressions exercides des del govern espanyol. Aquest altre capítol s'escenificarà al Palau Blaugrana a l'octubre.

L'Ateneu, l'escenari

L'Olímpic de l'Ateneu és un dels pavellons més emblemàtics en el món de l'hoquei sobre patins. Inaugurat l'any 1980, i amb una capacitat d'uns 1.500 espectadors, deu el seu nom al fet que va ser subseu olímpica d'hoquei sobre patins a Barcelona 92. A banda de ser la seu dels partits del Noia, també s'hi ha organitzat el campionat d'Europa júnior de seleccions del 1984, la copa del Rei del 2001, la copa de la Reina del 2008, la novena Festa Torneig Joan Petit del 2009, la copa Continental del 2010, la supercopa d'Espanya del 2011 i la tornada de la supercopa d'Espanya del 2012.

L'organització s'engloba en el marc del Campus Esportiu del Tricentenari, que combina activitats presencials amb una dinàmica virtual pròpia que inclou actuacions i iniciatives diverses adreçades a diverses tipologies de públic. Entre les activitats presencials que formaran part de la commemoració, destaquen la Volta Ciclista a Catalunya, les finals dels campionats de Catalunya universitaris (Vic), els campionats de Catalunya FIS absolut d'esquí alpí (La Molina) i Senders i Camins del Tricentenari.

La programació de les actuacions es divideix en dos blocs. D'una banda, l'itinerari esportiu, format per activitats i esdeveniments rellevants en el sistema esportiu català. De l'altra, l'agenda esportiva, que comprèn les activitats i propostes amb les federacions, universitats, clubs i consells esportius.

És una gran alegria ser la seu de la copa del Tricentenari. Hem acumulat experiència en organitzacions. Hem perdut la por escènica
L'esport és un vehicle per treure tibantor a la relació entre Catalunya i Espanya. Tothom ha de ser lliure i pensar el que vulgui
Al Noia seguim amb la nostra filosofia de planter. La base et mostra la salut d'un club
Jaume Esteve
PRESIDENT DEL CE NOIA

Torna Albesa, marxen Mitjans i Pau

El Noia va anunciar ahir el fitxatge d'Eloi Albesa, un lluitador especialista en faltes directes que torna a casa després d'una etapa plena d'èxits que va iniciar el 2007 a primera nacional amb el Moritz Vendrell. Per contra, Eloi Mitjans, gran llançador de penals, deixarà el Noia i anirà al Moritz. També s'acomiada, si no hi ha res de nou, el júnior Pau Bargalló, que farà companyia al seu germà Jordi al Liceo. El petit dels Bargalló jugarà el cap de setmana vinent l'estatal júnior a Cerceda amb el Noia i en aquest marc es podria concretar l'operació. El planter del Noia segueix a ple rendiment després de guanyar el català júnior i de l'ascens del segon equip a primera nacional.

Audiència al Palau de la Generalitat pel títol de la CERS

El Noia Freixenet va ser rebut dilluns al Palau de la Generalitat pel president Artur Mas i pel secretari general de l'Esport Ivan tibau. Mas va destacar el “bon nivell de l'esport català” i va remarcar que “els grans èxits aconseguits, la feina ben feta i l'esforç continuat” en diverses disciplines també “ens ajuden, com a país, a ser coneguts i valorats arreu del món”. El Noia va aconseguir la seva segona copa de la CERS amb una plantilla majoritàriament sortida del planter –8 dels 10 jugadors– i acumula cinc títols europeus a les seves vitrines: una lliga europea, una recopa, dues copes de la CERS i una copa Continental. A més, és dels pocs equips que ha guanyat tots els títols continentals possibles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)