Més hoquei

‘Catalans want to hoquei'

Copa del Tricentenari. Catalunya farà la posada de llarg de la nova samarreta avui a l'Ateneu contra el Noia en la primera semifinal (18.30 h / E3). El França-Suïssa, a continuació

La copa del Tricentenari arrenca avui a Sant Sadurní d'Anoia amb la posada de llarg de la selecció catalana amb la nova samarreta reivindicativa que llueix el lema Catalans want to vote, criticada obertament pel govern espanyol a través del secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, que la qualifica d'il·legal. Els catalans, que tornen a disputar una competició oficial des del 2011, quan van jugar la desapareguda Golden Cup a Blanes, jugaran avui a dos quarts de set la primera semifinal, contra el nou Noia 2014/2015 –en directe per Esport 3–. Veure en acció els nous fitxatges del conjunt de la capital del cava serà un altre dels atractius del torneig, que organitzen la federació catalana de patinatge, el Noia i la Secretaria General de l'Esport i que pretén recordar els fets del 1714 des d'un vessant ludicoesportiu. La segona semifinal la jugaran a dos quarts de nou les seleccions de Suïssa i França. La final es jugarà demà a dos quarts d'una del migdia (E3). A dos quarts d'onze, es disputarà el partit per assolir el tercer lloc i el quart.

La convocatòria

En l'equip català convocat per Jordi Camps destaca la presència del jugador de Tordera Enric Torner, campió d'Europa i del món amb la selecció espanyola, i considerat un dels grans davanters del continent. Al seu costat hi haurà alguns dels millors jugadors de l'OK Lliga, alguns d'internacionals amb Espanya com ara Carles Grau, Marc Navarro i Jepi Selva.

L'última aparició de la selecció va tenir lloc en la Golden Cup de Blanes el 2011. D'aquell equip, només Mitjans, que aquest estiu ha deixat el Noia per incorporar-se al Moritz Vendrell, repetirà convocatòria. No hi haurà cap jugador de l'equip que va quedar campió de la copa Amèrica el 2012 a Vic. S'hi ha d'afegir, amb tot, que aquest any Camps no ha pogut triar cap dels jugadors convocats per Quim Paüls per jugar el campionat d'Europa d'Alcobendas. En l'equip de Paüls hi ha, lògicament, alguns dels millors jugadors catalans. Els jugadors convocats per Camps que han jugat competicions oficials amb Catalunya són David Arellano i Jepi Selva (subcampions de la copa Amèrica del 2008) i Marc Navarro, Eloi Mitjans i Albert Casanovas (subcampions de la copa Amèrica del 2007).

El Noia de Ferran López ha incorporat a les seves files Eloi Albesa (Vendrell), Borja Ferrer (Calafell) i Francesc Bargalló (Blanes). Tots tres tornen a la disciplina del club després d'haver-s'hi format i d'haver-hi militat en diverses etapes.

Preludi de Macau 2014

Encara que no agradi gens ni mica al govern espanyol, la copa del Tricentenari serà el preludi dels actes de commemoració del desè aniversari del mundial B conquerit el 2004 a Macau per Catalunya i que, posteriorment, va ser anul·lat oficialment quan la FIRS va revocar l'admissió de la federació catalana arran de les pressions exercides pel govern espanyol. Aquest altre capítol s'escenificarà al Palau Blaugrana a l'octubre, que és quan es compliran els deu anys. En aquella ocasió el seleccionador ja era Jordi Camps.

Carles Grau (CP Vic) Porter (24 anys) David Arellano (Calafell Tot l'Any) Porter (28) Marc Navarro (Vilafranca Capital del Vi) Defensa (31) Andreu Tomàs (ICG Software Lleida) Davanter (27) Jepi Selva (Reus Deportiu) Davanter (28) Eloi Mitjans (Moritz Vendrell) Davanter (26) Sergi Miras (Moritz Vendrell) Mig (27) Oriol Vives (Coinasa Liceo) Davanter (24) Enric Torner (Forte dei Marmi) Davanter (22) Albert Casanovas (Oliveirense) Defensa (28) Jordi Camps Seleccionador català

Suïssa i França, tradició

Tant suïssa com França preparen l'europeu que es jugarà la setmana vinent a Alcobendas i en què la selecció espanyola serà com sempre favorita amb nou jugadors catalans. En el mundial d'Angola 2013, per exemple, els francesos van caure contra Espanya per un ajustat 5-3 en els quarts. Van acabar vuitens. En els europeus, els seus màxims èxits van ser els tercers llocs del 2010, el 1932 i el 1929 i els quarts llocs del 2012, el 2008, el 2002, el 2000 i el 1969.

Suïssa, per la seva banda, es va encallar en la fase de grups i no va accedir als quarts del mundial. Els helvètics presenten en el seu palmarès més recent el subcampionat del món del 2007 a Montreux. Suïssa va ser quarta el 1936 en el primer mundial que es va jugar i va obtenir el bronze el 1950 a Milà. En els europeus, va ser subcampiona el 2006 i quarta el 2004. En les beceroles, va ser subcampiona el 1937 i bronze el 1950, el 1934, el 1931 i el 1927.

EL CSD reitera que la copa és il·legal

El Consell Superior d'Esports (CSD) va reiterar ahir que la copa del Tricentenari és il·legal perquè incompleix la normativa i no ha sol·licitat el permís obligatori per a les competicions internacionals. Fa esment del reial decret 2075/1982 del 9 de juliol sobre activitats i representacions esportives internacionals. El CSD també recorda que anteriorment ja s'havien denegat permisos i posa com a exemple un amistós Catalunya-Argentina de futbol el 2008, pocs dies abans d'una convocatòria oficial de la selecció espanyola. També fa esment d'una sentència judicial condemnatòria a la Federació Catalana de Bitlles el 2013 per l'organització d'una competició internacional de bowling a Catalunya al marge de la federació espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)