Internacional

Catalunya, força més encertada, passa a la final

Copa del Tricentenari. El Noia Freixenet va plantar cara fins als darrers instants però desaprofitar dos penals i dues faltes directes en moments importants de la primera semifinal

CATALUNYA5

nOIA2

La selecció catalana es va classificar per a la final de la copa del Tricentenari en vèncer per 2-5 el Noia Freixenet en la primera semifinal. El combinat català, que avui es jugarà el títol contra França, es va mostrar més encertat de cara a gol que el seu rival, ja que els locals van arribar a desaprofitar dos penals i dues faltes directes al llarg del partit. El marcador es va mantenir anivellat fins als darrers sis minuts, quan els jugadors de Catalunya, més frescos perquè tenien més rotació a la banqueta, es van distanciar.

Els dos equips van iniciar la primera part de l'enfrontament un xic freds, i els va costar agafar un bon ritme de partit. En els primers minuts es va notar que fa setmanes que va finalitzar la competició per als jugadors del Noia i de la selecció catalana però poc a poc van començar a crear perill a les dues porteries. Els porters es van mostrar encertats i van desfer les jugades perilloses. L'únic gol d'aquesta primera meitat va arribar a falta de set minuts pel descans, amb un xut d'Oriol Vives. En la segona meitat els dos equips es van animar més i van marcar més gols. Els segons 25 minuts van ser molt més entretinguts perquè el marcador va variar força. Sergi Miras va ampliar l'avantatge de Catalunya, però Francesc Bargalló va reduir les diferències de falta directa per una targeta blava a Andreu Tomàs. Francesc Bargalló va marcar així el primer gol amb el seu nou equip. En els últims deu minuts i amb els jugadors notant força la calor, van arribar més gols. Marc Navarro va fer l'1-3, i Aleix Esteller va contestar immediatament. Dos gols en un minut d'Andreu Tomàs i d'Albert Casanovas per a Catalunya van acabar de decidir el partit i van situar el clar 2-5 en el marcador, que podia haver canviat, però el Noia va fallar una falta directa en l'últim minut.

NOIA FREIXENET: Àlex Ribó, Jordi del Amor, Eloi Albesa, Aleix Esteller i Borja Ferrer –equip inicial–; Lluís Gil, Francesc Bargalló, Francesc Gil, Arnau Xaus i Arnau Ribas. CATALUNYA: David Arellano, Marc Navarro, Albert Casanovas, Eloi Mitjans i Jepi Selva –equip inicial–; Carles Grau, Sergi Miras, Enric Torner, Andreu Tomàs i Oriol Vives. GOLS: 0-1 (18') Oriol Vives. 0-2 (30') Sergi Miras. 1-2 (32') Francesc Bargalló, de falta directa. 1-3 (41') Marc Navarro. 2-3 (44') Aleix Esteller. 2-4 (46') Andreu Tomàs 2-5 (47') Albert Casanovas. ÀRBITRES: Òscar Valverde i Alberto López Exposito. Blava a Andreu Tomàs. FALTES: 14 el Noia i 6 Catalunya.
El títol es decidirà avui a partir de dos quarts d'una del migdia contra França

Una gran estelada presideix el pavelló

Una gran estelada va presidir la copa del Tricentenari situada darrere d'una de les porteries del pavelló Olímpic de l'Ateneu de Sant Sadurní. A banda d'això, però, no hi va haver cap altra bandera independentista voleiant dins del pavelló, i només alguna a les mans, o penjada al coll, de diferents seguidors. En el minut 17:14 de la primera part es va sentir un crit independentista, com se sol fer darrerament en els esdeveniments esportius, però no va ser corejat per la resta de públic assistent al pavelló i va quedar molt apagat pel parell de persones que el van cantar. El pavelló va presentar una mitja entrada, amb unes 600 persones seguint les evolucions del Noia Freixenet i de la selecció catalana a dins de la pista.