Internacional

Catalunya, de falta directa

Copa del Tricentenari. La selecció catalana va ser la campiona en superar França en una anivellada final que va acabar en empat

FRANÇA3 (1)

CATALUNYA3 (2)

La copa del Tricentenari es va quedar a casa. Catalunya va guanyar França i es va emportar la copa de campió d'aquest torneig, que es va organitzar per commemorar els 300 anys dels fets del 1714. La selecció catalana va haver de patir per superar els francesos i, després d'empatar (3-3) al final del temps reglamentari, va aconseguir el títol imposant-se en els llançaments de faltes directes. Enric Torner i Andreu Tomàs van marcar per part de Catalunya i Carlo di Benedetto, per part de França. El porter català Carles Grau va aturar els altres quatre llançaments, el segon fent perillar la seva integritat física, ja que li va saltar el casc protector per la potència del xut de Corentin Le Podolec.

La selecció catalana hauria pogut tenir un partit més còmode, però no va estar encertada en els primers minuts i va desaprofitar les ocasions de perill que va crear. Un penal en el minut cinc, un pal en la jugada del refús i un altre pal mig minut després van mantenir el zero per als catalans i van fer que els francesos creguessin en les seves possibilitats. Carlos Garcia va aconseguir el 0-1 passat el quart d'hora de joc, i aquest gol en contra va fer mal als catalans, mentre que els francesos van saber mantenir l'avantatge fins al minut 24, un minut abans del descans, quan Andreu Tomàs va empatar.

Després de la represa, el porter francès Alan Audelin va continuar fent aturades i desfent ocasions catalanes, mentre que en atac Carlo di Benedetto va tornar a avançar el seu equip (1-2). Aquest cop l'empat va arribar més de pressa gràcies a Enric Torner i el partit es va mantenir viu i obert. Les accions d'atac catalanes no van tenir premi fins al minut 45, cinc minuts abans del final, quan una ràpida acció de Jepi Selva va situar per primer cop Catalunya al davant (3-2). Amb el marcador a favor, la selecció catalana va tenir ocasions per sentenciar, però Selva va enviar alt un penal i es van desaprofitar un parell d'accions més. Vint segons abans del final, Sergi Miras va tenir un clar contraatac per marcar, però el porter francès va treure una mà impressionant i el refús va servir perquè Carlo Garcia fes l'empat 13 segons abans del final. No es va jugar pròrroga i el títol es va decidir en les faltes directes. El porter Carles Grau va començar aturant, Enric Torner i Andreu Tomàs van marcar i el títol es va quedar a Catalunya.

CATALUNYA: Carles Grau, Marc Navarro, Sergi Miras, Andreu Tomàs i Jepi Selva –equip inicial–; Albert Casanovas, Eloi Mitjans, Oriol Vives, Enric Torner i David Arellano. FRANÇA: Alan Audelin, Anthoni Le Roux, Mathieu Le Roux, Corentin Le Polodec i Florent David –equip inicial–; Carlo Garcia, Carlo di Benedetto, Anthony da Costa, Corentin Turwer, Remi Hernan i Xavier Tanguy. GOLS: 0-1 (16') Carlo Garcia. 1-1 (24') Andreu Tomàs. 1-2 (31') Carlo di Benedetto. 2-2 (34') Enric Torner. 3-2 (45') Jepi Selva. 3-3 (50') Carlo Garcia. FALTES DIRECTES: Da Costa atura el porter (0-0). Torner, gol (1-0). Le Podolec atura el porter (1-0). Vives, gol (2-0). Di Benedetto, gol (2-1). Navarro, fora (2-1). Turwer atura el porter (2-1). Tomàs, al travesser (2-1). M. Le Roux altura el porter (2-1). ÀRBITRES: Molina i Prades. FALTES D'EQUIP: 9 de Catalunya i 11 de França.

A REMOLC

Fins al minut 45 els catalans no van poder capgirar el resultat (3-2)

ENCERT FINAL

Torner i Tomàs van ser els que van marcar de falta directa per decidir el títol
Els francesos es van avançar en dues ocasions al llarg del partit, amb el 0-1 i l'1-2

CARLES GRAU

Va aturar quatre de les faltes directes que li van xutar els francesos

Reconeixement a Joan Feixas

Just abans de començar la final, la Federació Catalana de Patinatge va voler fer un reconeixement al ja exjugador del Noia Freixenet Joan Feixas, que ha decidit retirar-se de l'hoquei aquesta temporada. El president de la federació catalana, Ramon Basiana, i el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, li van entregar una samarreta de la selecció catalana, ja que també hi havia jugat.