Més hoquei

OK Lliga femenina

Un debut prematur

Clara Escudé, la portera de l'aleví del Sant Cugat, va debutar diumenge a l'OK Lliga

Va aturar una falta directa en els tres minuts que va jugar

L'aturadaVa aturar una falta directa amb 1-1. Això va donar ales al Sant Cugat, que va acabar guanyant el segon partit del curs

El 21 de desembre del 2014 serà una data que la jove de 13 anys Clara Escudé (24 de juliol del 2001), portera habitual del conjunt aleví del PHC Sant Cugat, sempre recordarà. Quan no s'havia complert el primer minut de la segona part del partit entre el primer equip santcugatenc i el Santa Maria del Pilar madrileny, corresponent a la jornada 7 de l'OK Lliga femenina, Cristina Elié va veure una targeta blava, sanció que comporta dos minuts d'expulsió. La portera titular del Sant Cugat es va retirar de la pista i va deixar pas al jove valor de l'entitat vallesana. “Estava molt nerviosa. Se'm va quedar tota la banqueta mirant i jo no m'ho creia”, explica Clara Escudé, que insisteix que s'ho va passar molt bé.

Tot i els nervis d'un debut tant prematur, la portera santcugatenca va brillar en els tres minuts i escaig que va ser sobre el parquet del pavelló. Va sortir sota la pressió d'una falta directa en contra, la va aturar i va acabar parant tots els llançaments que van fer les madrilenyes durant la seva actuació efímera sobre el terreny de joc. “Des de la banqueta li vam dir que fes el que pogués, que ningú li exigiria res. I ho va fer molt bé”, explica el tècnic santcugatenc, Pep Mateo, que recorda com l'entrenador madrileny insistia a les seves jugadores que abusessin del xut a porteria. Mateo es va veure obligat a convocar la jove santcugatenca per les obligacions laborals de la portera del segon equip, Marta Nache, habitual en les suplències del conjunt d'OK Lliga. “Les circumstàncies de l'hoquei femení et duen a fer coses com aquesta. L'OK Lliga obliga a alinear una portera suplent i la Clara va venir per mirar-se el partit des de la banqueta”, explica el tècnic.

Escudé va sortir amb un 1-1 en el marcador, va aturar la falta directa i va donar ales al seu equip per fer el segon, tres minuts més tard. El resultat no es va moure i el Sant Cugat va guanyar el segon partit del curs el dia del debut a l'OK Lliga de la portera del conjunt aleví. Amb els peus a terra, Escudé assegura que continuarà treballant per estar llesta quan se la necessiti, però sempre recordarà el seu debut prematur.