OK Lliga

Simetries de copa

Hoquei sobre patins. Els set primers al final del primer gir i que jugaran a Blanes 2015 són els mateixos clubs que a Lleida 2014, amb ordre diferent

La copa del 2015, que es jugarà a Blanes del 26 de febrer a l'1 de març, presentarà un cartell pràcticament idèntic al de Lleida 2014, amb l'excepció de la inclusió de l'Alcoi per comptes del Lleida, que hi va accedir en qualitat d'amfitrió i no pas pels seus mèrits en la classificació. Curiosament, els set primers de la primera volta 2013/2014 són els mateixos clubs que els que van finalitzar dissabte la primera meitat de la temporada actual. Només varia l'ordre. En aquest sentit, el Reus recupera la seva condició de cap de sèrie –no ho era des de Blanes 2011– com a quart classificat en detriment del Voltregà, cinquè ara que el curs passat es va colar entre els grans i va acabar tercer la primera volta. El Barça, el Liceo i el Vic –primer, segon i tercer– repeteixen com a favorits de la competició. El Moritz Vendrell, que defensarà els dos darrers títols gràcies a una acceleració final de cinc triomfs consecutius, una ratxa que mai no havia signat en l'OK Lliga, ha acabat sisè, i el Cerceda, setè. Els tres únics equips no catalans de la competició, per tant, s'han classificat per jugar la copa.

Les grans decepcions tornen a ser el Noia i l'Igualada. De fet, el Noia fa tres temporades que perd el tren malgrat que en la segona volta sempre recupera terreny. Ser a Blanes 2015 era un dels grans objectius de la temporada. El campió de la CERS i campió continental va ser finalista a Vilanova 2012, contra el Barça, en la seva darrera compareixença. L'Igualada, que va jugar a Oviedo 2013, ha estat un especialista a quedar-ne fora tot i fer grans campanyes en els últims anys.

Primera acumulació

Més enllà de definir la classificació per a la copa, la quinzena jornada també va servir per determinar la primera sanció del curs per acumulació de targetes blaves. Quan un jugador n'acumula sis de blaves ha de descansar un partit, i aquest serà el cas de l'artiller del Moritz Vendrell Sergi Miras, que no podrà jugar al Palau Blaugrana. Al llindar de la suspensió hi ha el davanter del Reus Xavi Costa (5).

L'ABSÈNCIA

3
vegades
seguides s'ha perdut la copa el Noia, que va ser subcampió el 2012, a Vilanova, contra el Barça.

L'Alcoi, únic nouvingut i revelació

No hi ha dubte que l'Enrile Pas Alcoi és el convidat sorpresa de la copa i l'equip revelació de l 'OK Lliga. Amb 21 punts, el conjunt alcoià ha sumat en una volta 8 punts més que els que va obtenir fa dues temporades quan va baixar a primera estatal i, si no hi ha un daltabaix, té la permanència pràcticament garantida, amb 11 punts de marge sobre el descens. L'Alcoi, vuitè, no jugava la copa des de la temporada 2006/2007 i és l'actual campió de primera estatal. El gran què del conjunt de Diego Mir ha estat fins ara la fortalesa al Francisco Laporta, un feu gairebé inexpugnable on, per exemple, el Vic va perdre la condició d'invicte. La resurrecció de l'ex-Blanes Ferran Formatjé, el màxim golejador de l'equip amb 17 gols, i l'encert de Marc Figa (11) són alguns dels factors que expliquen la gran trajectòria de l'equip, descendit en les dues anteriors participacions en l'OK Lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)