OK Lliga

Matemàticament campió

Ok Lliga.El Barça va obtenir, ahir a Vic, la seva vint-i-sisena lliga abans ni tan sols de jugar a causa de l'ensopegada del Liceo a casa. L'equip de Ricard Muñoz ha confirmat expectatives

BARÇA3


VIC1

Ok Lliga

Jornada 28


El Barça va coronar-se, ahir, campió de la màxima categoria de l'hoquei sobre patins per 26a vegada en la seva història, a dues jornades del final, segellant una lliga magnífica i pressuposable atès el seu potencial. El conjunt de Ricard Muñoz va sortir a l'Olímpic de Vic amb el títol a la butxaca després de l'ensopegada a casa a primera hora de la tarda del Liceo contra el Reus (4-5).

El Vic, per la seva banda, no té matemàticament assegurat el tercer lloc, però té segellada la plaça de lliga europea. Ferran Pujalte no va fer jugar David Torres, que estava tocat.

Ordeig va disposar d'un penal (4') que Sergi Fernández va aturar. Marín, en canvi, va avançar el Barça de penal i Bancells va pagar amb la mateixa moneda (1-1). Marc Torra, genial, va respondre de seguida (1-2) aixecant la bola i engaltant-la, una acció marca de la casa. En el 13', Grau va aturar un penal a Torra –4 penals en 13 minuts– i, tot just arrencar el segon temps, una directa a Marín per una blava a Cristian. El cinquè penal el va llançar Cristian i Fernández seguia sent un mur. Grau també va evitar el gol de Gual de directa –desena del Vic–. Torra, però, va sentenciar robant a mitja pista i superant Grau engaltant de nou la bola. El Vic va fallar dos penals més –Font i Burgaya– amb Fernández molt inspirat sota els pals.

CLUB PATÍ VIC: Grau, Titi Roca, Ordeig, Font i Bancells –equip inicial–; Cristian Rodríguez, Presas i Burgaya. FC BARCELONA: Fernández, Reinaldo, Barroso, Marín i Pablo Álvarez –inicial–; Alabart, Torra, Panadero i Gual. GOLS: 0-1 (7') Marín, de penal. 1-1 (10') Bancells, de penal. 1-2 (11') Torra. 1-3 (42') Torra. ÀRBITRES: Melero i Sánchez. Blava a Cristian Rodríguez. FALTES: 14 el Vic i 9 el Barça.

MARC TORRA

El torderenc va ser, ahir, la figura amb dos grans gols i el permís de Sergi Fernández

Només cinc punts perduts

El Barça es va convertir, ahir, en el primer equip de la dècada que revalida el títol gràcies a una regularitat indiscutible. El conjunt de Ricard Muñoz només ha cedit un empat a Riazor en el partit més difícil del campionat i una derrota a Sant Hipòlit de Voltregà en les 28 jornades que s'han disputat. El Barça ha aprofitat la seva qualitat i una banqueta de luxe per esprémer al màxim les seves virtuts i desgastar els rivals. L'única fase una mica més discreta va coincidir amb la derrota a Sant Hipòlit (19a jornada) i un triomf feixuc a Tordera per 0-1 (21a). Posteriorment, el conjunt de Muñoz va perdre la final de copa precisament contra el Vic en una final molt igualada. L'equip, però, va saber refer-se i ha acabat pletòric la competició constatant que té la millor plantilla del campionat.

El cinquè títol amb Muñoz

L'Ok Lliga és el cinquè títol de Ricard Muñoz com a primer tècnic blaugrana. Muñoz ha guanyat una lliga europea, dues Ok Lligues, dues supercopes d'Espanya i una copa Intercontinental. O sigui que, en les temporades senceres en què ha estat al capdavant del grup s'ha adjudicat cinc dels vuit títols en joc. Se li han escapat dues copes i la Continental. En el seu debut a mitjan del curs 2012-2013 substituint a Gaby Cairo, no va alçar cap títol, tot i que no va perdre cap partit en el temps reglamentari i va cedir només amb el Benfica en els penals de la lliga europea. Aquest bon bagatge li va permetre seguir exercint de primer entrenador el curs següent. Més tard, va ser designat també secretari tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)