Més esport

El Congrés Ciutat de Girona aposta pel judo adaptat

Judo. Uns 350 judokes participaran en l'esdeveniment, que organitza Girona Judo i que arriba a la vuitena edició

Les sessions de judo adaptat són la principal novetat del vuitè Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona, que tindrà lloc entre demà i diumenge. Al llarg del cap de setmana es faran un total de set sessions tècniques i pràctiques sobre el tatami, i per primer cop s'inclouran sessions de judo adaptat. Estaran dirigides pels judokes portuguesos invidents Djibrilio Iafa i Miguel Vieira, aquest últim participant en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro.

El congrés és organitzat per l'Associació Girona Judo, que manté l'estructura incorporada fa dos anys amb set blocs de tècnica i d'exercici que aquesta edició seran impartits per Quino Ruiz i Kenji Uematsu, tots dos entrenadors de l'equip espanyol de judo. Les sessions, que tindran com a tècnic auxiliar el francès Frédéric Dambach, s'adrecen a professors i entrenadors de judo, judokes d'alt nivell, universitaris, practicants de judo i professors d'educació física.

En total, s'espera que hi participin 350 judokes i professors provinents de França, Moldàvia, Ucraïna, Portugal i Espanya, a més de Catalunya. En la presentació del congrés, que va tenir lloc ahir a l'Ajuntament de Girona amb representació de les autoritats locals, es van anunciar les incorporacions d'última hora dels judokes Fran Garrigós –campió mundial i europeu sub-21– i Nicoloz Sherazadishvili –dos cops subcampió del món sub-21–, tots dos deixebles de Quino Ruiz.

El congrés s'obrirà avui a la tarda amb la sessió de judo adaptat que Djibrilio Iafa i Miguel Vieira, juntament amb el seu professor, Diogo Ferreira, impartiran als alumnes de l'Escola de Judo i del Grup de Tecnificació de Girona.

Divendres obriran la sessió Quino Ruiz i Kenji Uematsu a la pista central del pavelló de Palau, i es dedicarà de nou un apartat especial al judo adaptat.

Dissabte es faran sessions de matí i tarda i, finalment, diumenge es farà la clausura del congrés.

Tres reconeixements

El Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona entregarà tres guardons. El guardó individual Julio García-Romeu serà lliurat a Juan María Burdaló per la seva participació en totes les edicions del congrés. El guardó Jita Kyoei, lliurat a les empreses que destaquen per la seva aportació desinteressada al judo, s'atorgarà a l'hotel Sidorme. Finalment, el guardó Judo, Solidaritat i Valors serà per al Centre de Tecnificació del Bages.

LA NOVETAT

Els judokes invidents Iafa i Vieira impartiran les sessions de judo adaptat

LA DADA

350
judokes
participaran en la vuitena edició del Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)