Més esport

Primer podi internacional absolut de Nan

Triatló. Oliveras guanya el bronze en la copa Panamericana ITU de Valparaíso, amb el millor parcial en la cursa a peu (31:26)

Nan Oliveras va tancar la gira americana amb un tercer lloc en la copa Panamericana ITU de Valparaíso, el seu primer podi en la categoria absoluta. Nan, que havia estat quart en la copa Panamericana de Mendoza en la primera de les dues proves amb punts de la federació internacional en joc (16 de febrer), torna del continent americà amb els seus primers punts en el rànquing (327,71), del qual ocupa el lloc 230. Entre les dues proves, el jove triatleta –va complir els 21 anys a Xile– va guanyar també els triatlons de Tomé i Valparaíso, en els quals l'olotí va afinar el seu estat de forma.

Sensacions

“Estic molt content per aquest resultat: és el meu primer podi internacional en l'elit i, a més, em va servir per obtenir punts i escalar posicions en el rànquing mundial ITU”, valorava ahir Nan, que va veure com els dos primers de la prova (el xilè Felipe Barraza i el brasiler Marcus Vinicius Fernandes) s'escapaven en el primer sector amb mig minut de marge respecte al grup perseguidor, en el qual hi havia Oliveras. Després, en els 40 quilòmetres de bicicleta, la falta d'entesa va permetre als escapats augmentar l'avantatge. En la cursa a peu, Nan Oliveras va fer els 10 quilòmetres en 31:26 –el millor registre de la prova–, tot i que no va tenir bones sensacions i va arribar a 40 segons de Vinicius i amb 21 de marge respecte al quart.

Nan competirà diumenge en l'estatal de duatló, a Astúries, amb l'objectiu d'entrar en el mundial i el cap de setmana següent, en la copa d'Europa de Quarteira.

Doble ració de duatlons, diumenge

b.s.

Diumenge es disputa la primera edició de la duatló de Girona, que sortirà del pavelló de Fontajau a les 10.30 h (una hora abans es faran les curses infantils) i en distància esprint (5 km a peu, 24 de bicicleta i 2,5 més a peu), amb la zona de boxs davant l'escola Domeny. També diumenge, Sils acull la primera de les cinc proves de la lliga de duatlons populars Terra de Segadors (amb BTT i cursa de muntanya).