Més esport

Blanes decidirà els títols mundials de ‘raceboard'

Vela. Presenten el campionat del món que es disputarà del 22 al 27 de setembre i que comptarà amb més de 120 regatistes de 23 països diferents

Els campions mundials de surf de vela en la classe raceboard es coronaran a finals del mes de setembre a Blanes. Aquest campionat del món comptarà amb la presència d'entre 120 i 130 regatistes de 23 països de tres continents i estarà organitzat pel Club Vela Blanes. Aquesta competició, que es farà del 22 al 27 de setembre, es va presentar ahir al Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb la presència del president del CV Blanes, Amadeu Nualart; el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau; el representant del patronat, Ramon Ramos, i el responsable d'aquesta classe de la Federació Catalana de Vela, Lluís Camacho.

El president del club organitzador va destacar la importància de dur a terme aquest esdeveniment, mentre que el secretari general de l'Esport va fer esment que no es podia deixar passar una oportunitat com aquesta d'organitzar un campionat tan important, i va ressaltar el gran treball que fan els clubs per poder-ho assumir i tirar-ho endavant amb èxit.

El director esportiu del CV Blanes, Juanmi Aguirre, va informar de les característiques del campionat, que aplegaran des de la categoria juvenil fins a la màster, tant masculina com femenina. El camp de regates serà un triangle que estarà situat al costat de la desembocadura del riu Tordera i a prop de la platja. També va destacar que les dates són molt bones perquè només uns dies abans –el 19 de setembre– finalitzarà a Santander el mundial de les classes olímpiques, i molts regatistes que competiran en la classe RS de surf de vela –olímpica– ja han confirmat que seran després a Blanes per disputar el mundial de raceboard.

Aquesta classe, tal com va explicar Lluís Camacho, responsable de raceboard de la federació catalana, es caracteritza perquè és més tàctica que les altres de la mateixa modalitat, i es pot competir amb un mínim de cinc nusos de vent i fins a arribar a 30 o 32 nusos. La classe raceboard té la taula més llarga de l'habitual i té una orsa i un carril pel pal mòbil que permet que el regatistes tregui més eficàcia de la superfície de la vela.

ELS PROTAGONISTES

El campionat mundial és un valor molt important per a la vila i per a Catalunya
Amadeu Nualart
PRESIDENT DEL CV BLANES
En l'esport de la vela, som un país molt actiu: tenim molt bons regatistes però també som molt bons organitzadors
S'ha de destacar el gran esforç que fan els clubs, no és fàcil tirar endavant els campionats
Ivan Tibau
SECRETARI GENERAL DE L'ESPORT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)