Més esport

Genuïnament català

Reus 2014. Els patinadors de casa acaparen les set medalles de la delegació espanyola i situen el país en el tercer lloc del medaller rere la gran dominadora, Itàlia, i l'Argentina

La força del patinatge català ha quedat a bastament constatada en el mundial de Reus 2014 amb un botí en la categoria sènior d'un or obtingut pel CPA Olot –el seu vuitè títol mundial–, dues plates i un bronze, tots en grups de xou, i d'un or, una plata i un bronze en júnior. Totes les medalles de la selecció espanyola i també dels grups de xou, que competeixen amb la seva titularitat, han estat catalanes, tot i que en el programa lliure sènior, els patinadors més destacats del combinat estatal van ser el navarrès David Mariano (6è) i la gallega Aida Vieites (5a). El reusenc del Reus Deportiu Xavi López va acabar vuitè i la patinadora de l'Aldea Júlia Ventura va ser catorzena. Isabel Repullo (CP Parets del Vallès), va tancar amb un cinquè lloc en la combinada i un vuitè meritori en lliure. Tenint en compte que Itàlia juga una altra lliga i que ho ha guanyat gairebé tot, fins i tot l'or en els grups de xou petits, Catalunya s'ha situat tercera en el medaller rere els transalpins –15 ors, 10 plates i 10 bronzes sumant el mundial sènior i el júnior– i l'Argentina –2 ors i 5 plates–, que també sosté una gran tradició.

Recepció a l'Olot

L'Ajuntament garrotxí va rebre ahir el CPA Olot per felicitar-lo pel seu vuitè mundial, obtingut amb l'espectacle Respira, que va meravellar. El mar i els peixos ideats per Ricard Planiol van captivar el públic i els jutges, que li van atorgar quatre 10 en impressió artística.

Deu anys de Macau

Va ser curiós veure dissabte junts a la llotja tot just ara que es compliran els deu anys del mundial B que Catalunya va guanyar a Macau –dissabte es rememora amb un partit a Vilafranca–i que després li van usurpar per la revocació de l'admissió a la FIRS, als agents implicats tant del bàndol català com de l'espanyol. Per part catalana hi van ser el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, que va ser el capità d'aquell equip, i Ramon Basiana, el president de la federació catalana que va liderar i lidera el procés. En l'altre bàndol, el president de la FIRS, l'italià Sabatino Aracu, i el president de la FEP, Carmelo Paniagua.

DOMINI

Quatre dels sis podis dels grups de xou del mundial van ser de clubs catalans
Els peixos de l'Olot es van adjudicar l'únic or sènior i el seu vuitè títol

Bona organització i procés visible

Es fa complicat determinar si ha estat el millor mundial de la història com proclamava en la clausura l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, perquè les valoracions són subjectives i els paràmetres, diversos, però és indiscutible que ha estat un gran mundial per diversos motius. En primer lloc, pel rècord de participants –1.100–, segon perquè hi han conviscut els cinc continents per primera vegada i també per la bona capacitat organitzativa que ha reiterat un cop més l'Ajuntament de Reus. Les delegacions dels països participants també han elogiat Reus 2014. Un altre gran factor favorable va ser la gran quantitat de públic. La darrera jornada de dissabte va aplegar 3.800 espectadors. Va ser el dia en què es van veure més signes del procés català, amb estelades –la majoria de seguidors de l'Olot– i la xiulada a l'himne espanyol, que va ser obviat amb intel·ligència pels organitzadors en la magnífica cerimònia d'obertura a la plaça Mercadal –tampoc va parlar aquell dia el president de la FEP, Carmelo Paniagua, per evitar soroll– i que tot just es va sentir per primer cop en l'últim minut amb el majestuós títol de les patinadores olotines.

El cardoní Marsinyach, heroi júnior

En el mundial júnior, el patinador de Cardona Pere Marsinyach (Foment Cardoní) va ser el gran triomfador en revalidar l'or en la combinada i obtenir la plata en el programa lliure en el seu darrer any en la categoria. També van obtenir el bronze Sara Garcia i Marc Pañero (CE Arenys de Munt) en parelles d'artístic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)